Kontinen ja Peers kahdeksan parhaan joukkoon - vastus kovenee jatkossa

Henri Kontisen voittokulku Wimbledonin maineikkailla kentillä sai jatkoa maanantaina, kun tenniksen miesten nelinpelin maailmanlistan ykkönen jatkoi australialaisparinsa John Peersin kanssa puolivälieriin.

urheilu
Henri Kontinen ja John Peers.
AOP

Kontinen ja Peers kaatoivat kolmannella kierroksella Ranskan Hugo Nysin ja Kroatian Antonio Sancicin 6-3, 3-6, 6-1, 6-4.

Ottelun avauserässä vaihdeltiin murtoja. Kontinen ja Peers veivät ne 3-2 ja sitä myöten myös erän.

- Kaikilla oli vaikeuksia syötön kanssa avauserässä, mutta toki palautimmekin paremmin kuin edellispeleissä, Kontinen pohti ensimmäistä erää.

Karsintojen kautta turnaukseen selvinneet Nys (maailmanlistan 111:s) ja Sancic (96:s) osoittivat vaarallisuuttaan viemällä rankingin kahdelta kärkimieheltä toisen erän. Kolmannessa Kontinen ja Peers olivat sitten suvereeneja, ja voiton tuonut neljäs erä tuli turnauksen ykkössijoitetuille lopulta päälle 40 minuutin väännön jälkeen.

- Nys ja Sancic olivat aikalailla odotetunlaisia, rentoja ja itseensä luottavia neljän peräkkäisvoiton jälkeen. Joten ei se helppoa ollut, mutta kokonaisuutena aika varma esitys meiltä, Kontinen tiivisti.

Puolivälierissä turnauksen ykkössijoitetut Kontinen ja Peers kohtaavat parin Ryan Harrison USA / Michael Venus Uusi-Seelanti. Vastaan tulee nyt kolmen sijoittamattoman parin jälkeen rankattuja miehiä, sillä Harrison ja Venus ovat turnauksen kymmenenneksi sijoitetut. Maailmanlistalla Venus on 15:s ja Harrison 30:s.

Kontinen on valmiina, ja nyt myös vilustumisensa jo pitkälti selättäneenä.

- Tänään oli paras päivä sen suhteen, vaikka ehkäpä vielä muutama prosentti uupuu sataprosenttisesta energiatasosta, turnauksessa myös sekanelinpelissä jatkava Kontinen kuvaili.

Tyttöjen kaksinpelissä Suomen Oona Orpana eteni jatkoon 6-0, 6-3-voitolla Argentiinan Maria Lourdes Carlesta. Orpana kohtaa seuraavaksi 14:nneksi sijoitetun Yhdysvaltain Sofia Sewingin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat