Suora

  • Painin MM, Kreikkalais-roomalainen paini
  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Rapakuntoiset ja ylipainoiset SM-liigapelaajat ovat kadonneet Suomen kesästä: ”Nykyään pojilla on tavoitteita”

Tapparan pitkäaikainen fysiikka- ja voimavalmentaja Jaakko Kailajärvi sanoo, että erityisesti KHL-sarja on tullut apuun, kun puhutaan SM-liigapelaajien paremmasta kesäharjoittelusta.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Arkistokuva
AOP

Tapparan pitkäaikaisen fysiikka- ja voimavalmentajan Jaakko Kailajärven, 76, mukaan SM-liigapelaajia ei tule enää kesän jälkeen rapakuntoisina tai ylipainoisina joukkueiden yhteisharjoituksiin.

– Vuosi vuodelta tämä on tullut paremmaksi. Kesäharjoittelua tehdään todella aktiivisesti, 20 vuotta Tapparan fysiikkavalmennuksessa mukana ollut Kailajärvi sanoo.

Hänen mielestä kuuden viikon kesäharjoitteluaikana pelaajat ovat ottaneet enemmän itse vastuuta. Vielä 2000-luvun alussa pelaajia saattoi tulla rapakuntoisina ja ylipainoisina kesän jälkeen joukkueen harjoituksiin.

– Venäjän sarja (KHL) on tullut tässä apuun. Pojilla on nykyään tavoitteita, Kailajärvi sanoo.

– Harjoittelu menee sen mukaisesti, että pärjää muuallakin kuin Tapparassa ja Liigassa.

Hänen mukaansa liigakiekkoilijoiden kesäharjoittelua voi kuvata todella esimerkilliseksi nykypäivänä. Aikoinaan ensimmäisenä suomalaisena painonnostajana maailmanennätyksen tehnyt ja sen jälkeen neljiin olympialaisiin 1960- ja 1970-luvuilla osallistunut Kailajärvi muistuttaa, että jääkiekkoilijat ovat saaneet kiinni yksilöurheilijoiden harjoittelukulttuurista.

– Meitähän ei tarvinnut pyytää harjoittelemaan. Nykyään se on myös jääkiekkoilijoilla samaa luokkaa, Kailajärvi päättää.

Lue myös:

76-vuotias valmentajalegenda pelkäsi, että Patrik Laine lähti liian aikaisin NHL:ään: ”Vielä olisi ollut matkaa jäljellä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat