Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Vetter rykäisi mykistävän sarjan - keihäänkärkenä hurja 94,44 metrin siivu!

Saksalainen keppimies Johannes Vetter on kiskaissut keihäässä järkyttävän tasokkaan sarjan Sveitsin Luzernissa ja noussut miesten keihäänheiton kaikkien aikojen tilastossa Jan Zeleznyn jälkeen kakkoseksi.

urheilu
Johannes Vetter
Johannes VetterAOP

Neljällä ensimmäisellä heitollaan Vetter täräytti yli 90-metriset siivut; 90,75, 91,05, 93,06 ja 94,44! Vetterin viideskin heitto kantoi 89,50, jolla olisi niin ikään lohjennut kilpailun voitto.

Miesten keihäänheiton maailmanennätys 98,48 on Jan Zeleznyn nimissä vuodelta 1996. Zelezny ja Vetter ovat ainoat keihäänheittäjät maailmassa, jotka ovat pystyneet keihässarjassaan 90-metriseen enemmän kuin kaksi kertaa.

Reilu viikko sitten Pariisin Timanttiliigan keihäskilpailussa Johannes Vetterin voittotulos oli vielä 88,74. Alkukautta hallinnut olympiavoittaja Thomas Röhler sijoittui lukemilla 89,45 toiseksi Luzernissa tiistaina. Viron Tanel Laanmäe oli kolmas tuloksella 82,58.

Nousukuntoinen Suomen tämän hetken ylivoimaisesti paras keihäsmies Tero Pitkämäki - joka sijoittui reilu viikko sitten Pariisin timanttiliigassa neljänneksi, reilu kolme metriä Vetterille hävinneenä - ei ole rikkonut 90 metrin rajapyykkiä kohta kymmeneen vuoteen.

Pitkämäki ei ollut mukana tiistain kilpailussa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat