Legian paidassa osunut Kasper Hämäläinen kehui Maarianhaminan tunnelmaa: "Jalkapallojuhlaa"

IFK Mariehamnin Kristian Kojola kutsui Legia Varsovalle koettua rökäletappiota "hyväksi oppitunniksi".

urheilu
Legia Varsovan Kasper Hämäläinen (oik.) ohittaa IFK Mariehamnin Brian Spanin.
Legia Varsovan Kasper Hämäläinen (oik.) ohittaa IFK Mariehamnin Brian Spanin.AOP

IFK Mariehamnin seurahistorian ensimmäinen Mestarien liigan karsintaottelu päättyi 0-3-kotitappioon Euroopan suurseura Legia Varsovalle. Kotijoukkueen keskuspuolustaja Kristian Kojola myönsikin ottelun jälkeen tuntemuksiensa olevan kaksijakoiset.

- Ensinnäkin oli aivan mahtava peli ja hemmetin kova vastustaja. Mielestäni kuitenkin pystyttiin pelaamaan aika hyvä peli, Kojola kertoi Yle Urheilulle aloittaen tappiopelin hyvistä puolista.

- Toisaalta harmittaa ne virheet, mistä ne pääsivät rankaisemaan. Pilkku heti alkuun ja toinen maalikin oli vähän lapsus. Sitten tuli vielä tyhmä punainenkin, Kojola tuskaili.

3-0-loppulukemat viimeisteli jo avausjaksolla Legian suomalaispelaaja Kasper Hämäläinen. Kotiyleisö ei näin päässyt kertaakaan juhlimaan euromaalia.

- Vastassa oli ihan maailmanluokan pelaajia. Hirveä liike ja loistavia syöttöjä sinne väleihin, joita meidän oli vaikea tukkia. Että kyllä oli hyvä oppitunti.

Hämäläinen iloitsi kauden avausmaalista

Suomen maajoukkueen vakiokasvoihin kuuluva Kasper Hämäläinen lähti Suomesta maailmalle jo vuonna 2009. Ahvenanmaalla pelaaminen olikin keskikenttäpelaajalle mieleen.

- Kahdeksan vuotta sitten olen viimeksi täällä ollut, eikä meno ole hirveästi muuttunut. Tunneoma oli hieno: jalkapallojuhlaa, Hämäläinen kehui isäntien otteita.

Legia Varsovan Kasper Hämäläinen maalinteossa IFK Mariehamnia vastaan.
Kasper Hämäläisen 3-0-maali syntyi ottelun 44. minuutilla.AOP

- Tiedettiin myös aika tasan tarkkaan, millainen joukkue vastassa on. Meillä oli tarkat pelisuunnitelmat. Saatiin sitten nopea avausmaali, joka oli meille tärkeä juttu. Peli aukesi siitä aika hyvin.

Hämäläinen sai itse viimeistellä loppulukemat avausjakson lopulla. Hieno syöttökuvio vapautti keskikenttämiehen ja läpi päässyt "Kabbe" nosti pallon hienosti yli IFK-vahti Andreas Vaiklan.

- En ole tainnut ennen tehdäkään maalia täällä. Hienoahan se on aina tehdä maali, ja kauden ensimmäinen on aina erityinen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat