Koe uusi yle.fi

Suora

  • Jääkiekon alle 18-v. MM: FRA - FIN

Nezirin vauhti on yhä kateissa, Harala hurjasteli ennätyksen ja kauden kärkituloksen

Joensuun Eliittikisoissa tehtailtiin kauden kotimaisia kärkituloksia kolmessa lajissa.

urheilu
Lotta Harala kuvassa
Lotta HaralaTomi Hänninen

Aitajuoksija Lotta Harala oli Joensuun Eliittikisojen sadesään aurinkoisin ilmestys keskiviikkona. Harala kohensi päivän aikana kahdesti 100 metrin aitajuoksun ennätystään ja huipensi tapahtuman kauden kotimaiseen kärkiaikaan 13,25.

Vesisade ei häirinnyt Haralaa, kun elohopea jaksoi nousta sentään lähemmäksi kahtakymmentä lämpöastetta.

– Me suomalaiset iloitsimme jo ennakkoon, että onpa hyvä sää, kun on sentään lämmintä. Ulkomaalaiset kilpakumppanit tuumivat siihen, että olemme hulluja, Harala naureskeli ennätystensä jälkeen.

Haralan entinen ennätys 13,36 oli Jämsän aita- ja pikajuoksukarnevaaleilta. Hän viilasi Joensuun alkuerissä ennätyksensä aikaan 13,31 ja likisti siitä vielä kuusi sadasosaa loppukilpailussa, vaikkei juoksu aivan onnistunutkaan.

– Juoksu oli muuten tasapainoinen ja ok-suoritus, mutta startti oli huono. Heikko lähtö vaikutti myös alkukiihdytykseen, Harala kertoi.

Harala viritteli ennätyskuntoaan tehokkaalla harjoitusjaksolla, jota on nyt kevennetty kauden tärkeimpiä kilpailuja varten. Hän kilpailee seuraavan kerran sunnuntaina Lapinlahdella ja ensi viikolla Seinäjoen Kalevan kisoissa.

– Odotan seuraavista kilpailuista oikein kunnon tulospiikkejä. Edessä on kovia kisoja ja kuntokin alkaa olla kohdillaan, Harala totesi.

Haralan perässä Viivi Avikainen sivusi ennätystään 13,32. Nooralotta Nezirin vauhti oli edelleen kateissa. Hän juoksi alkuerissä 13,43 ja loppukilpailussa 13,50.

Jenni Kangas heitti keihään kotimaiset kärkilukemat

Loppuillan sade latisti kisojen tulostasoa, mutta Jenni Kangas sai naisten keihäskilpailussa aikaan sentään kauden kotimaiset kärkilukemat 59,44. Se jäi silti kauaksi Lontoon MM-kisojen tulosrajasta 61,40.

Kangas on kamppaillut koko alkukauden kilpailujännityksen kanssa. Joensuussa hän oli hieman rennompi.

– Olen yrittänyt rentouttaa heittoa ja unohtaa MM-rajan. Nyt pääsin paremmin jännitystilan yläpuolelle ja heti tuli parempia osumia, Kangas kertoi.

Kangas heitti viime kesänä ennätyksensä 60,70 ja ylsi Amsterdamin EM-kisoissa loppukilpailuun. Nyt arvokisaedustukset jatkuvat vain ennätysparannuksella.

Kangas tähtää yli 60 metriin seuraavan kerran ensi viikonloppuna. Hän heittää Lapinlahden Eliittikisoissa, jos siellä järjestetään naisten keihäänheitto. Vaihtoehtona on kilpailu Lappeenrannassa lauantaina.

Muut suomalaiset keihäsnaiset jäivät Joensuussa alkukauden tasolleen. Heidi Nokelainen heitti 57,49, kauden kärkituloksen Kankaalle menettänyt Oona Sormunen 56,80 ja Sanni Utriainen 54,11.

Kauden kotimaisen kärkituloksen teki myös kolmiloikkaaja Sanna Nygård, joka loikki 13,53 metriä.

Camilla Richardsson
Camilla RichardssonTomi Hänninen

Richardssonin leiri onnistui

MM-kisoihin valittu Camilla Richardsson juoksi 3 000 metrillä ennätyksensä 9.14,35. Se osoitti, että Richardssonin korkeanpaikanleiri Ranskan Font Romeussa on onnistunut.

Richardsson tähtää sunnuntaina Lapinlahdella päämatkallaan 3 000 metrin esteissä ennätykseensä.

– Lapinlahdella tavoitteeni on oma ennätys ja 9.40:n alitus. Kalevan kisoissa ensi viikolla juoksen vain mestaruudesta, Richardsson kertoi.

Richardsson uskoo, että hän on jo loppuviikosta paremmassa vireessä kuin heti leirin jäljiltä Joensuussa.

– Tämän päivän juoksusta jäi tosi hyvä fiilis. Edellinen ennätysjuoksu tuntui vaikealta, ja nyt hieman parempi vauhti tuntui jopa helpolta. Olen hyvässä kunnossa, mutta herkkyys ja terävyys puuttuvat vielä juoksusta, koska korkealla harjoitusvauhdit olivat niin paljon hiljaisemmat

Suosittelemme

Tuoreimmat