Koe uusi yle.fi

Suora

  • Jääkiekon alle 18-v. MM: FRA - FIN

Huima taistelu maailmanlistan ykköspaikasta - Kontiselle ja Peersille välierätappio maratonottelussa

Puolalais-brasialainen pari Łukasz Kubot ja Marcelo Melo kukistivat maailmanlistan ykköskaksikon Henri Kontisen ja John Peersin Wimbledonin tennisturnauksen miesten nelinpelin välierässä 6–3, 6–7, 6–2, 4–6, 9-7 yli kolme ja puoli tuntia kestäneessä ottelussa. Melo nousee voiton ansiosta ensi viikolla maailmanlistan kärkeen.

urheilu
Henri Kontinen John Peers Wimbledon
AOP

Łukasz Kubot ja Marcelo Melo eivät olleet hävinneet tämän kauden ruohoturnauksissa yhtään ottelua. Miehet jatkoivat huippuvireettään myös Peersiä ja Kontista vastaan ja pelasivat läpi avauserän suomalais-australialaista kaksikkoa vahvemmin. Etenkin Peers teki useita helppoja virheitä, ja menetti toisen syöttövuoronsa. Toinenkin murto oli lähellä, mutta Kontinen selvitti omassa syötössään kolme eräpalloa. Yksi murto riitti kuitenkin puolalais-brasialaiselle parille 6–3-erävoittoon.

Kontinen ja Peers saivat pelin ensimmäisen murtopallonsa toisen erän neljännessä pelissä. Kaksikko pelasi Melon syöttövuoron loistavasti ja mursi brassin syötön puhtaasti siirtyen 3-1-johtoon. Siitä oli vain vähän iloa, kun Melo ja Kubot kuittasivat breikin heti seuraavassa Peersin syötössä. Erä ratkaistiin lopulta katkaisupelissä, jonka Kontinen ja Peers veivät 7–4. Erä siis kaksikolle 7–6 ja erät tasan 1–1.

Kolmas erä oli taas jämäkkä esitys Kubotilta ja Melolta. Sekä Kontinen että Pees menettivät kertaalleen syöttönsä ja puolalais-brasialainen pari siirtyi 2–1-eräjohtoon pelein 6–2. Neljännessä erässä Kontinen ja Peers kuittasivat erät 2-2:een, kun yksi syötönmurto riitti 6–4-erävoittoon.

Ratkaiseva viides erä oli neljää aiempaakin raastavampi vääntö. Ensimmäistä syötönmurtoa odotettiin peräti 15 peliä. Kontinen joutui antamaan vastustajalle ottelupallon omassa syötössään tilanteessa 7–8. Kubot ja Melot käänsivät pitkän pallon voitokseen ja juhlivat sitä myöden myös ottelun voittoa. Ottelu kesti kolme tuntia ja 36 minuuttia.

Ottelussa oli panoksena maailmanlistan ykköspaikka sijaa tällä hetkellä hallussaan pitävän Henri Kontisen ja listakolmosen Mercelo Melon välillä. Melon finaalipaikka tietää sitä, että hän nousee maanantaina julkaistavalla nelinpelin maailmanlistalla Kontisen ohi ykköseksi.

Suosittelemme

Tuoreimmat