Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Suomen suunnistustoivolle jo kolmas maailmanmestaruus

Olli Ojanahon kultajuhlat ovat jatkuneet suunnistuksen nuorten MM-kisoissa Tampereella.

suunnistus
Olli Ojanaho kuvassa
Olli Ojanaho juhli jälleen nuorten MM-kultaa. Lehtikuva

Olli Ojanaho juhli jo kolmatta mestaruuttaan suunnistuksen nuorten MM-kisoissa Tampereella. Ojanaho nappasi kultaa pitkällä matkalla ja peittosi 43 sekunnilla hopeaa ottaneen ruotsalaisen Simon Imarkin.

- Ainahan on kiva voittaa, mutta päivä oli kokonaisuutena vaikea. Alkumatkasta tuli kaksi virhettä ja muutenkaan suoritukseni ei ollut fyysisesti parasta menoa. Rata oli tosi hyvä ja vaativa, Ojanaho arvioi Suunnistusliiton verkkosivuilla.

Ojanaho vei jo aikaisemmin maailmanmestaruudet keskimatkalla ja sprintissä.

Ruotsalainen Simon Hector sijoittui 10,7 km:n matkalla kolmanneksi ja Aleksi Sorsa ylsi neljännelle sijalle. Suomalaisten hyviä sijoituksia täydensi kahdeksanneksi suunnistanut Akseli Ruohola.

Veera Klemettinen taisteli hopealle naisten 7,6 km:n taistossa. Klemettinen jäi reilut kolme minuuttia MM-kultaa valloittaneesta sveitsiläisestä Simona Aebersoldista.

Klemettinen onnistui tekemään puhtaan suorituksen ja saavutti MM-kisaviikon toisen mitalinsa. Keskimatkan pronssi kirkastui nyt hopeaksi.

- Suunnistus tuntui helpolta ja pystyin valitsemaan itselleni sopivat reitit. Juoksu ei ollut ihan parasta, mutta jaksoin keskittyä hyvin läpi koko matkan. Sijoitus oli iso yllätys, Klemettinen iloitsi.

Suosittelemme

Tuoreimmat