Koe uusi yle.fi

Suora

  • Koripalloliiga: Naisten 5. loppuottelu
  • Urheiluruutu

Samuelsson jäi sadasosien päähän EM-mitalista

Samuli Samuelsson taipui niukasti neljänneksi yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisojen 100 metrin finaalissa.

yleisurheilu
Samuli Samuelsson kuvassa
Samuli Samuelssonin vauhti riitti neljänneksi. Markku Rantala / Yle

Samuli Samuelsson jäi niukasti ulos 100 metrin mitaleilta yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisoissa Puolan Bydgoszczissa. Samuelsson porhalsi finaalissa ajan 10,36 ja sijoittui neljänneksi. Mitali jäi vain seitsemän sadasosan päähän.

Samuelssonin ennätysaika on 10,32. Hän oli juossut alkuerissä ajan 10,34 ja välierissä kellot pysähtyivät aikaan 10,39.

- Oli ihan huikea juoksu noin tyyneen. Mitali oli vähän liian kova pala minulle. Pronssi olisi vaatinut aivan täydellisen juoksun, Samuelsson sanoi.

- Finaalipaikka oli minulle tavoite. Pystyin juoksemaan rennosti, kun muut painoivat mitalinkiilto silmissä. Olen todella tyytyväinen, 22-vuotias Samuelsson mietti.

Britti Ojie Edoburun vei Euroopan mestaruuden ajalla 10,14. Slovakialainen Jan Volko juoksi kakkoseksi - aika 10,18 ja norjalainen Jonathan Quarcoo otti pronssia - 10,29.

Topi Raitanen hallitusti estefinaaliin

Topi Raitanen puolestaan juoksi taktisesti vahvan ja lupaavan 3 000 metrin esteiden alkuerän ja eteni suoraan sunnuntain loppukilpailuun. Tilastosuosikki, Italian Yohanes Chiappinelli piti vauhtia Raitasen alkuerässä. Raitanen pysyi kannassa ja tuli maaliin toisena uransa toiseksi parhaalla ajalla 8.43,80. Chiappinelli vei erävoiton ajalla 8.43,68.

- Puhuttiin valmentaja Janne Ukonmaanahon kanssa, että juoksen hallitusti ja pysyn koko ajan erän viiden parhaan, eli jatkoon menijöiden joukossa, kertasi Raitanen, jonka ennätysaika on 8.39,89.

- Finaalia ajatellen kunto on hyvä. Olisin nytkin pystynyt tekemään oman ennätyksen, jos olisin tuupannut kaksi viimeistä kierrosta lujaa, Raitanen kommentoi.

Lue lisää:

Suomalainen moukarilupaus säväytti EM-kisojen karsinnan ykkösenä: "Olen aika kova sohlaamaan"

Taasko suomalaisnuoria sorsittiin EM-kisoissa? ”Kauan odotettu matka tuhoutuu tuomarifarssiin”

Suosittelemme

Tuoreimmat