Suora

  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Urheiluruutu
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Yleisurheilun Rion kultamitalistin uskomaton selitys dopingin käytölle - suuteli kiihkeästi tyttöystävää

Rion olympialaisissa kultaa miesten 4x400 metrin viestissä voittanut Gil Roberts on saanut vapautuksen dopingtuomiosta selityksellä, joka pomppaa TOP-10-joukkoon sarjassa mitä uskomattomimmat dopingselitykset.

yleisurheilu
Gil Roberts
Gil RobertsAOP

Gil Roberts antoi positiivisen dopingnäyteen maaliskuussa, kun hänen A- ja B-näytteensä sisälsivät urheilussa kiellettyä probenecid-ainetta, jolla voidaan muun muassa peittää steroidien käytön näkyminen testeissä.

Ennätyskunnossa oleva Roberts vapautettiin kesäkuun lopussa, kun välimiesmenettely uskoi hänen selitykseensä. Roberts oli väittänyt, että kielletty aine tuli hänen elimistöönsä 24. päivä maaliskuuta sen jälkeen, kun hän oli suudellut samana päivänä tyttöystäväänsä "useasti ja kiihkeästi".

Huippujuoksijan naisystävä sai maaliskuussa lääkitystä (Moxylong) poskiontelotulehdukseensa, jonka hän sai Intian-matkalla. Saavuttuaan kotimaahansa Yhdysvaltoihin, oli naisystävä jatkanut lääkkeenottoa ja selvityksen mukaan ottanut sitä kolme tuntia ennen Gil Robertsin testiä.

Välimieskäsittelyn vapauttavassa päätöslausumassa todettiin, että "Roberts ei pystynyt sanomaan tarkasti, kuinka monta kertaa hän oli suudellut iltapäivä klo 13:n ja testiajan klo 16.07 välisenä aikana. Juoksijalla ei ollut mitään aavistusta siitä, että suutelu tyttöystävän kanssa voi johtaa kielletyn näytteen antamiseen. Suuteluhetkellä Roberts ei maistanut lääkkeen makua suussaan."

28-vuotias ratakierroksen juoksija Gil Roberts oli Riossa Yhdysvaltain viestikvartetin yksi lenkki kultasuorituksessa. Maansa tämän kesän mestaruuskisoissa hän juoksi 400 metrillä hopealle huippuajalla 44,22 ja sinetöi samalla paikan Lontoon MM-kilpailuihin.

Tennispelaaja Richard Gasquet sai kokaiinin käytöstä maaliskuussa vuonna 2009 kahden vuoden kilpailukiellon, jonka Kansainvälinen vetoomustuomioistuin myöhemmin perui. CAS vapautti Gasquetin, koska se uskoi, että tennispelaaja oli saanut ainetta kroppaansa yökerhossa, jossa hän oli suudellut naista.

_Lähde: NBC Sports _

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat