Hyppää sisältöön

Muguruza valloitti Wimbledonin - Venus Williamsin historiatemppu ei toteutunut

Garbine Muguruza on voittanut naisten kaksinpelin tennismestaruuden Wimbledonissa. Turnauksessa 14:nneksi sijoitettu espanjalainen päihitti Venus Williamsin näytöstyyliin erin 7-5 ja 6-0.

Garbine Muguruza Kuva: AOP

Venus Williamsilla oli 5-4-johtotilanteessa kaksi murto- ja eräpalloa, muttei pystynyt käyttämään niitä. Tiukasta paikasta selvinnyt Garbine Muguruza sai itselleen välittömästi itseluottamuspiikin murtaen heti perään ensimmäistä kertaa ottelussa Williamsin syötön. Kun espanjalainen piti lopuksi oman syöttövuoronsa, niin Muguruza vei viihdyttävän erän lukemin 7-5.  

Kokeneen yhdysvaltalaisen paras pelivire tyssäsi totaalisesti ensimmäisen erän epäonnistuneisiin eräpalloihin, kun taas Muguruza otti henkisen yliotteen vastustajastaan.

23-vuotias espanjalainen mursi heti toisen erän alkajaisiksi Williamsin syöttövuoron ja piti komentoa sen jälkeen. Hän siirtyi jo ratkaisevaan 3-0-johtoon, kun Venus Williams tuhri helposta paikasta pallon yli rajojen menettäen erässä toisen kerran syöttövuoronsa. Muguruza vei toisen erän lopulta murskaavasti 6-0 ja juhli ensimmäistä titteliään Wimbledonissa.  

Garbine Muguruza ja Venus Williams Kuva: AOP

Grand Slam -voitto on Muguruzan uran toinen. Viime vuonna hän valloitti Ranskan avoimet, mutta sen jälkeen espanjalainen ei ollut löytänyt huippuvirettään - ennen tämänvuotista Wimbledonin turnausta.

Venus Williams tavoitteli lauantaina kuudetta Wimbledonin tennisturnauksen kaksinpelimestaruuttaan. Mikäli 37-vuotias Williams olisi voittanut finaalin, hänestä olisi tullut vanhin Wimbledonin voittaja klassikkoturnauksen vuonna 1968 alkaneella avoimella aikakaudella.

.
.