Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Suomalaiset yleisurheilunuoret onnistuivat ällistyttävästi – kaksi maailman kärkitulosta samana päivänä!

Kuulantyöntäjä Arttu Korkeasalo, 17, ja korkeushyppääjä Arttu Mattila, 16, tekivät maailmanluokan tulokset kotimaisissa kilpailuissa lauantaina.

urheilu
Arttu Korkeasalo
Arttu Korkeasalo SUL

Suomalaiset yleisurheilunuoret olivat hurjassa vireessä lauantaina kotimaisissa kisoissa. 17-vuotias Arttu Korkeasalo työnsi Sastamalassa nuorten Timanttikisoissa alle 18-vuotiaiden maailman kärkituloksen 20,81.

Saksalaisen Timo Northoffin aiemmin hallussa pitämä kärkitulos parantui yhdeksällä sentillä. Alle 18-vuotiaiden sarjassa työnnetään viiden kilon kuulalla, kun miesten sarjassa on käytössä 7,26-kiloinen kuula.

Tulos jää kuitenkin vielä Korkeasalon viime kesänä tehdystä ennätyksestä 21,23.

Lauantain hurja nuorten yleisurheilijoiden tulossaldoa täydensi vielä korkeushyppääjä Arttu Mattila. 16-vuotias Mattila hyppäsi Kalevan kisojen esikisoissa Seinäjoella oman ennätyksensä 212. Se on samalla alle 17-vuotiaiden maailman kärkitulos.

Arttu Mattila.
Arttu Mattila.SUL/Anssi Mäkinen

Samaan tulokseen Mattilan ikäisistä on pystynyt tänä vuonna vain Kiinan Zhen Wang. Vuotta vanhemmistakin koko maailmassa on tänä vuonna paremmin hypännyt vain seitsemän urheilijaa.

Suorituksen arvoa nostaa se, että kisa oli vasta Mattilan kauden ensimmäinen.

– Polvikierukkani leikattiin runsas kuukausi sitten, mutta toipuminen ja kuntoutuminen on tapahtunut nopeasti. Seuraavan kerran kilpailen runsaan viikon kuluttua Unkarissa Euroopan nuorten Olympiafestivaalissa, kertoi sinne mitaliodotuksin matkustava nuorukainen Suomen Urheiluliiton yleisurheilu.fi -sivustolla.

Suosittelemme

Tuoreimmat