Nooralotta Nezirin kausi on ohi jo nyt: ”Hermosto on aika sekaisin tällä hetkellä”

Valmentaja Petteri Jousteen mukaan Nooralotta Nezirin täytyisi saisi viettää rauhallista elämää seuraavat kuukaudet.

urheilu
Nooralotta Neziri.
Nooralotta NeziriAOP

Pika-aituri Nooralotta Neziri ei osallistu tänään Lapinlahden Eliittikisoihin ja hänen kautensa on myös samalla ohi. Viime vuonna naisten 100 metrin aitojen Suomen ennätyksen 12,81 tehneen Nezirin vauhti on ollut tällä kaudella hyvin vaisua. Hän on parhaimmillaan aitonut tänä kesänä matkan aikaan 13,41.

Kolme viikkoa sitten Nezirin uudeksi valmentajaksi tullut Petteri Jouste kertoo, että Neziri on ylikuntotilassa, joka on syntynyt harjoituskauden aikana. Päätös kauden keskeyttämisestä tehtiin aika hiljattain tämän päivän aikana.

– Tässä on käynyt niin, että harjoittelu on mennyt yli. Hermosto on aika sekaisin tällä hetkellä, Jouste kuvailee.

Jouste kertoo, että 24-vuotias Neziri on ollut ahdistunut alkukauden vaisusta menosta.

– Nyt, kun sitä on päästy analysoimaan lääkärien, urheilupsykologin ja valmentajan kautta, niin ehkä vähän helpottaa. Kyse ei ole ollut asenteesta tai mistään muusta sellaisesta asiasta, Jouste kertoo.

Jousteen mukaan hermosto-ongelmista palautumisessa voidaan puhua jopa kahdesta kuukaudesta.

– Tärkein asia on nyt downshiftaaminen. Kiireet pitää saada pois, että saisi viettää mahdollisimman rauhallista elämää seuraavat kuukaudet. Sen harjoittelun, mitä tehdään, täytyy olla matalatehoista ja jopa pitkäkestoista, Jouste painottaa.

Ennen kaikkea valmentaja korostaa nyt, että Nezirin täytyy harjoitella nyt enemmän mielihalujen mukaan, eikä saa olla pakonomaisuutta.

– Ennen kaikkea nyt täytyy saada irtiotto urheilun oravanpyörästä. Sillä tavalla saadaan elimistö normalisoitumaan, että pääsisi toivottavasti uuteen kauteen normaalisti ihan lokakuun alusta, Jouste sanoo.

Jousteen mukaan valmennussuhde jatkuu.

– Nooralotta valmistelee nyt muuttoa Jyväskylään. Tarkoitus, että aloitamme normaalin harjoittelun lokakuussa, Jouste kertoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat