Hyppää sisältöön

Teräsmies Federer jyräsi Wimbledonin voittoon ylivoimaisella ennätystykityksellä – itkettävä kipu pysäytti vastustajan

Roger Federer nappasi historiallisen kahdeksannen Wimbledon-voittonsa täysin ylivoimaiseen tyyliin.

Roger Federer. Kuva: AOP

Roger Federer voitti tenniksen kauden kolmannen Grand Slam –turnauksen Wimbledonin. Viidenneksi turnauksessa sijoitettu Federer voitti miesten kaksinpelin finaalissa Marian Cilicin erin 6–3, 6–1 ja 6-4.

Ottelu kesti yhteensä vain yhden tunnin ja 41 minuuttia.

Se oli lähes täysin sveitsiläisen Federerin hallintaa. Lopullista ratkaisun makua nähtiin jo toisessa erässä, kun 3–0 –tilanteessa kroatialainen Cilic joutui pyytämään huoltojoukkoja avuksi kentälle. Ilmeisesti jalkaansa loukannut Cilic pillahti jopa itkuun kesken hoitotoimenpiteiden, mutta hän jatkoi kuitenkin seisovien suosionosoituksien myötä vielä ottelua.

Kolmas erä olikin ottelun tasaisin, mutta Federer sai murrettua ratkaisevasti Cilicin syötön.

Voitto oli Federerille monin tavoin ennätyksellinen.

Viisi faktaa Federerin voitosta:

**1. **Federerillä on nyt kahdeksan voittoa yhteensä Wimbledonissa. Kukaan ei ole voittanut perinteikästä ruohokenttien Grand Slamia yhtä monta kertaa. Myös vain Rafael Nadal on voittanut jonkun Grand Slam –turnauksen useammin kuin Federer Wimbledonin. Nadalilla on kasassa kymmenen Ranskan avointen voittoa.

**2. **Roger Federer voitti Wimbledonin nyt 35 vuoden ja  342 päivän iässä. Hänestä tuli vanhin Wimbledon-voittaja koskaan.

**3. **Federer ei hävinnyt turnauksessa erääkään. Aiemmin Federer on voittanut Grand Slam –turnauksen ilman erätappioita Australiassa vuonna 2007. Hänestä tuleekin kolmas pelaaja avoimella aikakaudella, joka on voittanut useamman Grand Slam –turnauksen ilman erätappioita.

4. Federer on noussut tänä vuonna ryminällä takaisin terävimpään kärkeen. Viimeksi Federer oli voittanut Wimbledonin vuonna 2012.  Federer voitti jo aiemmin tänä vuonna Australian avoimet.

**5. **Turnaus oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että kaikki maailmanlistan neljä kärkinimeä putosi ennen välierävaihetta. Ykkössijoitettu Andy Murray ja nelossijoitettu Novak Djokovic putosivat puolivälierissä. Toiseksi sijoitetun Rafael Nadalin tie päättyi neljännellä kierroksella ja kolmanneksi sijoitettu Stan Wawrinka hävisi jo ensimmäisen kierroksen ottelunsa.

.
.