Suora

  • Nizhni Tagil, miesten karsinta
  • Ruka, hypyt
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu

Ikivanhan SE:n rikkominen lupaa hyvää: "Nyt meillä on kaksi urheilijaa, jotka voi menestyä MM-Lontoossa"

Reetta Meriläinen, Kaj Kunnas ja Bror-Erik Wallenius keskustelevat viikonlopun yleisurheiluannista Jälkihiki-ohjelmassa.

Yleisurheilun MM 2017
Jälkihiki
Jälkihiki

Aamu-tv:n Jälkihien sohvalla puhuttiin tapahtumarikkaasta yleisurheiluviikonlopusta, joka huipentui Simo Lipsasen Suomen ennätykseen kolmiloikassa. Viikonloppuun mahtui ikävämpiäkin uutisia, kuten Nooralotta Nezirin päätös jättää kausi kesken.

Nuorten EM-kisojen päätöspäivä huipentui Lipsasen SE-hyppyyn, joka kantoi 17,14 metriä. Lipsanen rikkoi Pertti Pousin 49 vuotta vanhan Suomen ennätyksen 17,00. Lipsanen saavutti 22-vuotiaiden EM-hopeaa.

– Nyt meillä on kaksi urheilijaa, jotka voi menestyä MM-Lontoossa: Tero Pitkämäki ja Simo Lipsanen, Kaj Kunnas hehkutti.

– Se, mikä Lipsasen sarjassa oli hienoa, että kaksi muutakin hyppyä oli hyvin lähellä 17 metriä. Se kertoo siitä tasosta, jolla hän tällä hetkellä hyppää, Reetta Meriläinen sanoi.

Lipsasen 17,14 olisi riittänyt viime vuonna Rion olympiafinaalissa neljänteen sijaan. Vuoden 2015 MM-kisoissa tuloksella olisi sijoittunut kuudenneksi.

Kolmen mitalin kisat

Suomi saavutti 22-vuotiaiden EM-kisoissa yhteensä kolme mitalia. Pronssia tuli kymmenottelussa Elmo Savolalle, joka teki parhaan kymmenottelun suomalaistuloksen (7956) 11 vuoteen.

Toisen pronssimitalin nappasi Suomen pikaviestijoukkue Willem Kajander, Oskari Lehtonen, Samuli Samuelsson ja Aleksi Lehto. Jälkihien sohvalla pikaviestipronssia pidettiin pienenä yllätyksenä.

– Se on aivan loistava suoritus, pikaviestin pronssimitali suomalaisille. Kun katsoi millä tunteella se tuli, tuntuu, että joukkue on hioutunut muutenkin yhteen kuin vain juoksemalla, Meriläinen totesi.

Suomelle on kehittymässä melko hyvä pikaviestijoukkue myös aikuisten tasolle, kun edellä mainittuun porukkaan lisätään muun muassa Samuel Purola ja Ville Myllymäki.

– Täytyy muistaa, että kun puhutaan Euroopan mestaruuskisoista yleisurheilussa, se on kaukana maailman huipusta vielä. Se ei tietenkään ota mitään pois näistä suorituksista, Bror-Erik Wallenius sanoi.

Ylen Aamu-tv:n Jälkihiessä keskusteltiin myös muun muassa nuorten urheilijoiden jalostamisesta huipulle, Vuoden urheilijan tittelistä sekä viikonlopun formulakisasta. Katso koko lähetys tämän jutun kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Suomen MM-joukkue uhkaa kutistua historiallisen pieneksi – menestyslaji keihäs ennätyksellisessä kurimuksessa

Katso, miten yleisurheilun vanhin Suomen ennätys meni rikki! ”Onnistuminen ihan nappiin”

Ennätystehtailija Elmo Savola ja pikaviestijoukkue nuorten EM-pronssille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat