Suora

  • Inomhus-EM i friidrott, fredag kväll (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM, 2. päivä, iltakilpailut
  • Yleisurheilun halli-EM
  • Julia Tunturi ja hiekkalinna joka sortui - pikkukaupungin suuri lupaus romahti ja löysi itsensä
  • Alppihiihdon MC: Jasna, naisten pujottelun 1. lasku
  • Inomhus-EM i friidrott, lördag morgon (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM, 3. päivä, aamupäiväkilpailut
  • Urheilustudio MM-hiihdot 6.3.
  • VM på skidor, kombinerat, lagsprint, backe (svenskt referat)
  • Miesten yhdistetyn parisprintin mäkiosuus HS 137

Aleksi Ojala on mies, joka voisi saada sakot ylinopeudesta – kävellessään

Kaikilla meillä on kaveri, joka kävelee ärsyttävän nopeasti. Mitä tapahtuu, kun kilpakävelijä laitetaan tavallisten kävelijöiden sekaan kauppakeskukseen? Tai lenkkipolulle juoksijoita kiusaamaan?

yleisurheilu

1

Aleksi Ojala kävelee ostoskeskuksessa.

Oudot harjoittelupaikat

Kävelijät tarvitsevat talvella lämpimiä harjoitusratoja, joita on Suomesta vaikea löytää. Urjalassa asuva kilpakävelijä Aleksi Ojala on joutunut käyttämään harjoittelussa mielikuvitustaan. Hän kävelee usein Turun jäähallin katsomokäytävillä, jolloin yhdelle kierrokselle tulee mittaa liki 400 metriä. Pisimmillään Ojala on kävellyt hallissa 40 kilometriä yhteen menoon.

Ystävälliset vartijat ovat päästäneet hänet kävelemään myös kauppakeskusten maanalaisiin huoltokäytäviin. Me veimme Ojalan ostoskeskukseen Lempäälässä ja Tampereen keskustaan kävelemään. Omaa tahtiaan.

2

Aleksi Ojala ohittaa juoksijan kävellen.

Lenkkeilijöitä kiusaamassa

Aleksi Ojalan kävelyvauhdissa tavallinen tallaaja joutuu juoksemaan lähes täysillä, jotta pysyisi vieressä. Lenkkipoluilla kuntoilijoilla menee joskus ihon alle, kun joku tulee kävellen ohi. Yleensä nämä pyrkivät kiristämään tahtiaan, kun kävelevä Ojala pyyhältää takaa rinnalle. Osa jää roikkumaan perään, kunnes ”jossain kohtaa luovuttavat”. Kävimme Ojalan kanssa härnäämässä tamperelaisia lenkkeilijöitä.

3

Tutka ja kävelijä

Ei se vauhti, vaan se matka

Mittasimme tutkalla Aleksi Ojalan huippunopeudeksi yli 20 km/h, kun hän käveli niin nopeasti kuin pystyi. Kisavauhti on maltillisempaa, mutta 50 kilometrin matka on raju.

Ojala kertoo laihtuvansa pahimmillaan lähdöstä maaliin 12 kiloa, joista neljä kiloa on nesteitä. Ojalan 50 kilometrin kisan keskinopeudella pääsisi Cooperin testissä 2700 metriä. 50 kilometrin kilpailussa hän siis kävelee liki 20 Cooperin testiä putkeen 2700 metrin vauhdilla.

Lue myös

Tätä ei ole ennen nähty – lätkävahti torjumassa pesäpalloja, keihäsmies pallotaistossa ja kerrostalokorkeuksiin kohoava syöttö

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme