Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Pitkä piina vihdoin ohi – Wilma Murto palaa kilpailemaan tällä viikolla: "Näytti ihan terveeltä hyppäämiseltä"

Seiväshyppääjä Wilma Murron on määrä osallistua torstaina 19-vuotiaiden EM-kisojen karsintaan Italian Grossetossa.

yleisurheilu
Wilma Murto
Wilma MurtoAOP

Jalkapohjan rasitusvammasta kärsinyt seiväshyppääjä Wilma Murto palaa vihdoin kilpailuihin. Murto on ehtinyt parahiksi kuntoon 19-vuotiaiden EM-kilpailuihin, jotka käydään tällä viikolla Italian Grossetossa.

– Wilma hyppää ihan normaalilla tavalla tuolla Grossetossa. Hän matkustaa huomenna tiistaina Roomaan ja siitä sitten maakuljetuksella Grossetoon, Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkö Jorma Kemppainen vahvisti Yle Urheilulle.

EM-kisat alkavat torstaina. Naisten seiväshypyn karsinta on luvassa avauspäivän iltaohjelmassa. Finaali käydään lauantaina.

Murron, 19, kesä on ollut vaikea. Hän loukkasi selkänsä Formian leirillä toukokuussa. Sen jälkeen vuorossa oli jalkapohjan rasitusvamma, joka on pitänyt hänet poissa kilpailuista yli puolentoista kuukauden ajan.

– Näin videon Murron hypystä tuossa aamulla. Se näytti ihan terveeltä hyppäämiseltä, Kemppainen kertoi.

– Lukematta vaille valmiina lääkärinä sanoisin, että ei siinä jalassa ainakaan mitään ontumisen merkkejä ollut, Kemppainen vitsaili.

Murto on alusta asti nimennyt kauden päätavoitteekseen Euroopan mestaruuden 19-vuotiaiden kisoissa. Murto on ylittänyt myös Lontoon MM-kisojen tulosrajan, joten hänet nähtäneen myös aikuisten arvokisoissa, jos hän pysyy terveenä.

Sunnuntaina päättyneissä 22-vuotiaiden EM-kisoissa Suomi saavutti kolme mitalia. Italian 19-vuotiaiden EM-kisoihin mitalijahtiin lähtee 42 suomalaista.

– Olen ihan luottavaisin mielin. Meillä on molemmissa ikäluokissa hyvät ryhmät tällä hetkellä kasassa. Uskon, että tälläkin viikolla nuorten kisoista on tulossa ihan hyvää menestystä, Kemppainen sanoi.

Lue myös:

Suomen MM-joukkue uhkaa kutistua historiallisen pieneksi – menestyslaji keihäs ennätyksellisessä kurimuksessa

Kolme EM-mitalia merkki Suomen yleisurheilun valoisasta tulevaisuudesta: "Seuraavat ikäluokat voivat pistää vielä paremmaksi"

Suosittelemme

Tuoreimmat