Suora

  • "Olen 32 mutta tunnen itseni 75-vuotiaaksi": Vapaaottelija Glenn Sparv tappelee kunnes menee rikki
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Murto iloisena EM-koneeseen - "Aamulla mietin pitääkö harjoituksen jälkeen alkaa parkumaan vai pakkaamaan"

Wilma Murron rasitusvamma on toistaiseksi voitettu. Italian 19-vuotiaiden EM-kisoissa tarjolla on ulkokauden avauskilpailu.

urheilu
Wilma Murto
Wilma Murto.AOP

Wilma Murto oli maanantaina jännittävän hyppyharjoituksen edessä. Jos jalkapohjan rasitusvamma kipuilisi, reissu Italian 19-vuotiaiden EM-kisoihin jäisi tekemättä ja ulkokauden avauskisa siirtyisi entisestään.

- Sovittiin viikko sitten, että maanantaina kokeillaan hyppäämistä ja sen perusteella päätetään, lähdetäänkö kisoihin vai ei. Aamulla mietin, että pitääkö harjoituksen jälkeen alkaa parkumaan vai pakkaamaan, mutta nyt on hyvä fiilis, Murto sanoo Suomen urheiluliiton tiedotteessa.

Kunto on pysynyt yllä vesijuoksun ja ylävartalon harjoitusten kautta. Hyppykunto on vielä arvoitus, mutta ainakin jalka kestää.

- Hyppääminen tuntui tosi hyvältä. Harjoituksen jälkeen nilkkaa vähän aristi, mutta se oli odotettua, koska se ei ole niin tottunut juoksemiseen, Murto totesi.

Kauden ensimmäinen ulkokisa koittaa torstaina, kun Murto lähtee Grosseton EM-kisojen karsintaan. Loppukilpailu on ohjelmassa lauantaina.

Vuosi sitten Murto oli saman ikäluokan MM-kisoissa kolmas.

- Todennäköisesti hyppään karsinnassa vähän normaalia lyhyemmällä vauhdilla. Katsotaan sitten, mitä tehdään finaalissa, Murto sanoo.

Murto on jo valittu myös elokuisiin Lontoon MM-kisoihin, mutta sinne asti ei ajatus vielä kanna.

- Se on iso voitto, että pääsen taas kilpailemaan. Mennään päivä ja kisa kerrallaan.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat