Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Uransa jo lopettanut Ennis-Hill vastaanottaa kultamitalin Lontoon MM-kisoissa

Jessica Ennis-Hill sijoittui hopealle vuoden 2011 Daegun MM-kisojen seitsenottelussa.

yleisurheilu
Jessica Ennis-Hill
Jessica Ennis-HillAOP

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin (CAS) hylkäsi tiistaina venäläisen Tatjana Tshernovan vetoomuksen, joten hän menettää seitsenottelun MM-kultansa dopingkäryn takia.

29-vuotias Tshernova sai kolmen vuoden ja kahdeksan kuukauden kilpailukiellon sen jälkeen, kun hänen vuoden 2009 MM-kisojen näytteen uusintatesteistä löytyi viitteitä anabolisista steroideista. Jos Tshernova olisi jäänyt kiinni jo vuonna 2009, ei hän olisi voinut edes osallistua Daegun kisoihin.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) ilmoitti marraskuussa 2016, että Tshernova menettää Daegun kultamitalinsa, mutta urheilija valitti asiasta CAS:iin. CAS:n tiistaisella päätöksellä hän menettää nyt sekä vuoden 2011 MM-kultansa että vuoden 2012 Lontoon olympiakisojen pronssimitalinsa.

Tshernova menetti jo aiemmin vuoden 2008 Pekingin olympiakisojen pronssimitalinsa, kun hänen näytteestään löytyi uusintatestissä kiellettyä Turnabol-steroidia.

Daegun seitsenottelun maailmanmestariksi nousee uransa viime lokakuussa lopettanut britti Jessica Ennis-Hill, jolle maailmanmestaruus on peräti kolmas. Ennis-Hill voitti MM-kultaa myös vuosina 2009 ja 2015.

Ennis-Hill pääsee juhlimaan mestaruuttaan kotiyleisönsä edessä, sillä hän vastaanottaa mitalinsa Lontoon MM-kisojen yhteydessä. BBC:n mukaan Lontoon kisojen aikaan nähdään useita vastaavia mitaliseremonioita.

Lähteet: Reuters, AFP, BBC

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat