1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Veikkausliiga

Hambo löysi itselleen vihdoin seuran – SJK purki Facundon sopimuksen

Jalkapallon Veikkausliigassa kahdeksantena oleva SJK on tehnyt kolme uutta pelaajasopimusta. Vahid Hambo, Joonas Sundman ja Kaine Sheppard liittyvät joukkueen vahvuuteen.

Kaine Sheppard (vas.), Joonas Sundman ja Vahid Hambo Kuva: SJK

Suomen lupaavimpiin hyökkääjiin kuuluva 22-vuotias Vahid Hambo on etsinyt parin kuukauden ajan seuraa itselleen. Hän pelasi kaksi edellistä kautta Valioliigaan nousseessa Brightonissa, mutta joutui polvivamman takia olemaan pitkään sivussa. Suoranaisesta loukkaantumisten kierteestä kärsinyt Hambo on nyt kuntoutumassa pelikuntoon ja on solminut SJK:n kanssa kauden loppuun asti ulottuvan sopimuksen.

– Tuskin minua kuitenkaan nähdään ihan heti kentällä, sillä aluksi pitää katsoa, että kaikki on kunnossa. Pikkuhiljaa kovempaa ja kovempaa. Tänään oli ensimmäiset treenit ja hyvältä jo tuntui. Alkaa jo ihan odottamaan, että pääsee pelaamaan, mutta ei pidä hosua sen kanssa, Suomen Zlataniksikin kutsuttu Hambo totesi seuran tiedotteessa.

SJK:n oma kasvatti, puolustaja Joonas Sundman lähti 17-vuotiaana Englannin Valioliigaseura Aston Villan akatemiaan. Hän vietti akatemiassa kaksi kautta pelaten myös seuran reservijoukkueessa. Nyt 19-vuotiaan Sundmanin sopimus SJK:n kanssa kestää kauden 2019 loppuun saakka.

Englantilais-australialainen Kaine Sheppard tuli alunperin Seinäjoelle parin viikon mittaiselle testijaksolle. 23-vuotias hyökkääjä on ollut sen verran tehokas viimeistelijä, että hänelle tarjottiin testijakson jälkeen 1+1-mittaista sopimusta.

SJK teki jo aiemmin sopimuksen 19-vuotiaan virolaismaalivahti Marten Ritsonin kanssa. Ritson on edustanut SJK:n junioreita ja Akatemiaa jo kaudella 2015.

Uusien hankintojen myötä SJK on myös purkanut uruguaylaispelaaja Facundo Guichónin sopimuksen. Facundo pelasi SJK:ssa kaiken kaikkiaan 17 ottelua ja teki niissä neljä maalia.