Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Aamulehti: Lentopallon Maailmanliigaan suunnitteilla radikaaleja muutoksia – Suomi ei mahdu mukaan

Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi vahvisti Aamulehdelle, ettei Suomi pelaa ensi kesänä Maailmanliigassa, jos radikaalit muutokset toteutuvat.

lentopallo
Matti Oivanen (15) ja Mikko Oivanen (13) kuvassa
FIVB

Lentopallon Maailmanliigaan ollaan tekemässä radikaaleja muutoksia ja jos nämä suunnitelmat toteutuvat, ei Suomi pääse mukaan ainakaan ensimmäisenä kesänä, kertoo Aamulehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lehti kertoo, että pitkälle rakennetun suunnitelman mukaan Maailmanliigaan kelpuutetaan ensi kesänä ainoastaan 16 maata, kun tänä vuonna osallistujamaita oli 36. Liigassa olisi jatkossa 12 kiinteää ja 4 vaihtuvaa paikkaa. Suomi ei mahdu tähän 16 maan joukkoon.

Maailmanliigan rinnalle on suunnitteilla Challenge-liiga, johon Suomikin voisi osallistua. Challenge-liigan parhaat nousisivat seuraavaksi vuodeksi Maailmanliigaan.

Kansainvälinen lentopalloliitto ei muutoksista ole pahemmin tiedottanut. Lentopalloliitto sai tietää FIVB:n suunnitelmista loppukesästä ja Sydänlammi sai ensimmäiset viestit Challenge-liigasta vasta tällä viikolla.

Sydänlammi uskoo, että Maailmanliigapaikan menettäminen aiheuttaa Suomen maajoukkueelle murheita vasta myöhemmin. Maailmanliiga on ollut maajoukkuetoiminnalle tukijalka ja hyvä paikka nuorille pelaajille astua mukaan kansainvälisiin ympyröihin. Sydänlammi uskoo kuitenkin Suomen saavan hyviä harjoitusvastuksia, vaikka mahdollinen Challenge-liiga ei toteutuisikaan.

– Maailmanliigan ulkopuolelle jää joka tapauksessa riittävä määrä riittävän kovia joukkueita. Kun meillä on hyvä suhdeverkosto valmiina, löydämme varmasti toimivan ratkaisun, Sydänlammi sanoi Aamulehdelle.

Lue alkuperäinen uutinen tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat