Suora

  • Ampumahiihdon MC, miesten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Rallin MM Monza - EK 1 - Live
  • Takaisin maalle! Perttu Hyvärinen hiihtää arvokisamitaleista ladulla, mutta tulevaisuuden unelmat löytyvät pellolta ja metsästä
  • Monza, EK 1
  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Urheiluruutu
  • Monza, päiväkooste
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Suomalaisuimarit tavoittelevat finaalipaikkoja MM-kisoissa – joukkue tasokkaampi kuin vuosiin

Suomen uimarit aloittavat sunnuntaina urakkansa Budapestin MM-uinneissa.

uinti
Mimosa Jallow kuvassa
Mimosa Jallow hyppää MM-altaaseen sunnuntaina. Lehtikuva / Kalle Parkkinen

BUDAPEST. Suomen uintimaajoukkueessa on Budapestin MM-kisoissa yhdeksän uimaria, joista seitsemän on alittanut Kansainvälisen uimaliiton FINA:n A-rajan. Heistä Matti Matsson oli jo muutama viikko sitten SM-kisoissa herkässä tuloskunnossa, kun hän pyyhkäisi 100 metrin rintauinnissa Jarno Pihlavan 17 vuotta vanhan Suomen ennätyksen unholaan. Mattsson on suomalaisuimareista altaassa jo sunnuntaina.

- Tuntemukset ovat edelleen hyvät, että kroppa toimii, olen pysynyt terveenä ja saanut treenattua hyvin. Ihan mielenkiinnolla odotan MM-kisastarttia.

Mattsson ui Budapestin MM-altaassa tutut rintauintimatkat, 100 ja 200 metriä.

- Kyllähän ne kovia kamppailuja ovat täällä, taso on kova. Tämä Unkari on myös uintimaa viimeisen päälle, sen näkee täällä, sillä kisoille rakennettu hienot puitteet, toteaa Matti Mattsson.

Porilaisuimari aloittaa urakkansa MM-kisoissa ensimmäisten suomalaisten joukossa jo sunnuntaina 100 metrin rintauinnissa.

Jallow tehnyt valtavasti töitä

Mimosa Jallow päätti yhdessä valmentajansa Marko Malvelan kanssa pitemmästä uimatauosta Rion olympiakisojen jälkeen. Tauko venyi viime syksynä kahden kuukauden mittaiseksi, paluu huippukuntoon osoittautui vaikeaksi ja vaati valtavan työmäärän.

- En itse edes uskonut, että se vaatii näin suuren työmäärän. Sairastelin välillä ja jos olisin pystynyt ilman niitä ongelmia harjoittelemaan, niin olisin ehkä päässyt nopeammin hyvään kuntoon. Suurimmat ongelmat olivat tekniikassa, kun ei ole sellaista tunnetta, että miten uinnin pitäisi mennä, analysoi paluutaan Mimosa Jallow.

Jyväskyläläisuimari urakoi Budapestin MM-kisoissa kunnioitettavan määrän uintimatkoja, hän starttaa neljällä matkalla. Ohjelmassa ovat 100 ja 50 metriä selkää sekä pikapyrähdykset vapaauinnissa ja perhosessa.

- Motivaatiota kyllä riittää ja SM-kisat menivät sen verran hyvin, että innolla odotan kisoja. On kiva, että pääsee uimaan näinkin monta lajia ja saa useita startteja, kertoo Mimosa Jallow Budapestissa Tonavan rannalla lähellä kisojen uintikeskusta, Duna Arenaa.

MM-uintien lähetykset Yle Areenassa ja TV2:ssa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat