Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomalaismiehet synkeinä MM-uinneissa - "Huonolta tuntuu tietenkin"

Kolme suomalaisuimaria sai tulikasteensa uinnin MM-kisoissa avauspäivänä. Jenna Laukkanen teki sivulajissaan ennätyksensä, mutta Riku Pöytäkiven ja Matti Mattssonin ilonaiheet olivat vähissä.

urheilu
Riku Pöytäkivi kuvassa
Riku Pöytäkivi (Arkistokuva)AOP

Riku Pöytäkivi oli MM-uintien avauspäivän ainoa suomalainen, johon kohdistui realistinen odotus välieräpaikasta. Hän on kevään ja kesän aikana hätyytellyt jatkuvasti Jere Hårdin lähes 15 vuotta vanhaa Suomen ennätystä 23,50.

Pöytäkivi jäi ajalla 23,91 omasta ennätyksestä lähes kolme kymmenystä ja välieräpaikka jäi näissä kisoissa haaveeksi. Pettymys purkautui alkuerän jälkeen haastattelussa, sillä oma ennätysaika 23,64 olisi riittänyt jatkopaikkaan.

- No, huonolta tuntuu tietenkin. Alle 24 sekunnin mentiin kumminkin ja viime kaudella tulostaso oli hieman päälle sen. Minulle nämä aamu-uinnit ovat jostakin syystä aina vaikeita, Pöytäkivi analysoi uintiaan.

Reaktioaika startissa vaikuttaa oleellisesti lopputulokseen uinnin pikamatkoilla. Pöytäkiven kisa kaatui jo huonoon starttiin, sillä reaktioaika oli erän heikoimpia.

- Riku jännitti starttia eikä se ihan onnistunut, kuten olisi pitänyt. Huonon startin vuoksi veteen tulossa vauhti pysähtyi ja se vaikuttaa aikaan juuri muutaman kymmenyksen, laskee joukkueenjohtaja ja Uimaliiton vastuuvalmentaja Jari Varjonen.

- Jos oma aika on kova ja maailman kärkitasoa, niin silloin pystyy uimaan rutiinisuorituksellakin aamun alkueristä jatkoon. Meillä uimarit ovat pääasiassa siinä 16-20 joukossa tilastoissa, joten se vaatii oman huippu-uinnin jatkopaikkaan.

Matti Mattsson kauhoi Tampereen SM-kisoissa 100 metrin rintauinnissa uuden Suomen ennätyksen, mutta sekään ei olisi riittänyt MM-kisoissa välieräpaikkaan. Mattsson jäi omasta ennätyksestään kahdeksan kymmenystä.

- Ei se nyt niin kovin hääviltä ajan osalta maistu, kun pari viikkoa sitten menin kovempaa SM-uinneissa. Kisojen aloitus oli tämä ja tästä kohti 200 metrin rintauintia, Mattsson mietti.

Mattssonilla ja Jenna Laukkasella MM-kisojen päämatka on vielä edessä. Laukkanen 200 metrin sekauinnin alkuerissä oman ennätyksensä 2.14,70.

- Oli hyvä saada turha jännitys pois ja startti alle näissä kisoissa. Tästä on hyvä startata huomenna 100 metrin rintauintiin huomenaamulla, naureskeli vapautunut Laukkanen uintinsa jälkeen.

Illan finaali- ja välieräuinnit Yle Areenassa kello 18.25 ja TV2:ssa kello 18.15.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat