Suora

  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

British Openissa trilleriloppu – Spieth voittoon päätöspäivän sekoilustaan huolimatta

Yhdysvaltain Jordan Spieth onnistui päihittämään maamiehensä Matt Kucharin ja otti uransa kolmannen major-turnauksen voiton.

urheilu
Jordan Spieth
Jordan SpiethAOP

Jordan Spieth on golfturnaus British Openin vuoden 2017 mestari. Yhdysvaltalaisen huikea loppukiri oli liikaa maamies Matt Kucharille, joka jäi Spiethiä kolme lyöntiä jälkeen. Kolmanneksi sijoittui Kiinan Li Haotong.

23-vuotias Spieth on turnauksen nuorin voittaja sitten vuoden 1979. Päätöspäivään johdossa lähtenyt Spieth oli kuitenkinlähellä menettää voiton, kun hän töpeksi kolmannellatoista reiällä. Miehen lyönti painui kymmeniä metrejä sivuun kentältä ja suoraan pöpelikköön.

Spieth joutui neuvottelemaan tuomariston kanssa minuuttitolkulla siitä, mistä saisi jatkaa kilpailua. Kuchar hyödynsi Spiethin virheen ja kärkeen tasoihin.

Spieth loihti itsensä kuitenkin kirihurmioon ja pelasi viisi viimeistä reikää tulokseen viisi alle parin. Päivän tulokseksi kirjattiin lopulta 69, mikä on yksi alle Royal Birkdalen ihannetuloksen.

Voitto on Spiethille kolmas golfin Major-turnauksista. Vuonna 2015 hän voitti Mastersin ja US Openin. Miehen palkintokokoelmasta puuttuu enää PGA Championship -titteli.

Katso British Openin lopputulokset täältä (siirryt toiseen palveluun) (teksti-tv).

Juttua korjattu 24.7.2017. Spiethillä on urallaan kolme major-voittoa, ei kolme Open-voittoa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat