Suora

  • FIFA 21: Nordic Invitational
  • Heikki Nivan on valittava: Snookerammattilainen tai voimisteluvalmentaja
  • Urheiluruutu

Ikä ei paina ikonista vaparispesialistia – Mihajlovic näytti nuoremmilleen mallia

Entisen huippupelaajan Siniša Mihajlovicin laukaisutaidot ovat yhä tallella, sen todistaa Torino FC:n vapaapotkuvideo.

urheilu
Sinisa Mihaljovic
Sinisa Mihaljovic Serbian päävalmentajana vuonna 2013.AOP

Serbialainen Siniša Mihajlović muistetaan vasenjalkaisena vapaapotkujen erikoismiehenä. Keskuspuolustajana pelannut Mihajlović teki urallaan Serie A:ssa peräti 28 vapaapotkumaalia ja jakaa liigahistorian kärkipaikan yhdessä legendaarisen Andrea Pirlon kanssa.

Ja jos sen kerran taitaa, miksei yhä? 48 vuoden ikään ehtinyt Mihajlović esitteli laukaisutaitojaan valmentamansa Torino FC:n harjoituksissa.

Torino-managerin vetoja yritti maalinsuulla pysäyttää Serie A -seuran nuori 20-vuotias lupaus Vanja Milinkovic-Savic – mutta turhaan. Kolmesti peräkkäin pallo painui tarkan kierteisesti vasempaan yläkulmaan.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Neljännen laukauksen kohdalla Mihajlović ei halunnut enää nöyryyttää nuorta vahtia, ja lähetti pallon kohti maalia matalana, löysänä ja maata pitkin.

Mihajlović voitti urallaan Belgradin Punaisen Tähden paidassa Mestarien liigaa edeltäneen Euroopan Cupin vuonna 1991. Sen jälkeen puolustaja siirtyi Italiaan, ja pelasi uransa loppuun AS Roman, Sampdorian, Lazion ja Interin paidoissa.

Valmentajauransa Mihajlović on myös luotsannut pääosin Italiassa, mutta mahtuu väliin myös yhden vuoden rykäisy Serbian maajoukkueen peräsimessä 2012-2013.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat