Asiantuntija meni sanattomaksi Esapekka Lapin täysin käsittämättömästä vauhdista Jyväskylässä – ”Onko tällaista koskaan nähty?”

Ylen Ralliradion asiantuntijan Riku Tahkon mukaan Esapekka Lapin nousu Jyväskylän MM-rallin kärkitaistoon on supertähden merkkki.

Esapekka Lappi Kuva: Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. Ralliradion asiantuntija Riku Tahko on täysin mykistynyt Esapekka Lapin vauhdista Jyväskylän MM-rallin toisen kisapäivän ensimmäisellä puolikkaalla.

Aamun kuudesta erikoiskokeesta Lappi vei peräti neljä. Ne kaikki tulivat vielä peräkkäin. 26-vuotias Lappi on kisassa toisena ja haastaa Toyotan ykköstähden Jari-Matti Latvalan toistaiseksi nähdyn perusteella koko rallin voitosta. Kaksikon ero on nyt Latvalan eduksi 1,6 sekuntia.

- En tiedä, millä sanoilla kuvailisin. Hän on WRC2-mestari, Suomen mestari, Euroopan mestari ja vaikka mikä mestari. Mutta nyt ollaan WRC-autoilla. En tiedä, onko koskaan nähty tällaista suoritustasoa, Tahko ihmetteli.

Jyväskylän MM-ralli on vasta Lapin uran neljäs WRC-kalustolla. Aiemmin tänä kesänä hän ehti jo säväyttää Sardinian MM-rallissa. Silloin Lappi ajoi kolme ek-voittoa putkeen. Yhteensä niitä kertyi peräti kuusi. Loppusijoitus oli silloin neljäs, mutta nyt näyttää vielä paremmalta.

- Ei se tuosta ylitsepääsemättömäksi enää muutu, kun tietää oman vauhdin. Nyt täytyy pitää pää kylmänä, Tahko painottaa.

Lapin alku ralliin oli tahmea. Torstain avauserikoiskokeella Harjulla Lappi otti osumaa ja jäi heti viisi sekuntia kärjestä. Perjantain avauserikoiskokeella Lappi otti vielä myös rauhallisesti, mutta huomasi vauhdin olevan liian hiljaista. Hän päättikin nostaa vauhtia itsestään.

- Tuollainen on superlahjakkuuden merkki, Tahko toteaa edelliset kaksi kertaa WRC2-luokan voiton Jyväskylässä vieneestä Lapista.

Lue lisää: