Grönholm ei usko Mäkisen pelaavan voittoa Latvalalle: ”Hän on vanha kilpailija”

Marcus Grönholmin mukaan tallimääräykset eivät tule Toyotalla kyseeseen Jyväskylän MM-rallissa, vaikka Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala olisivat päätöspäivänä lähellä toisiaan.

Kuva: Tomi Hänninen

**JYVÄSKYLÄ. ** Ennätykselliset seitsemän kertaa Jyväskylän voittanut Marcus Grönholm on seurannut iloisena uusien nuorten rallilupausten esiinmarssia. Esapekka Lappi nousi perjantai-iltana Jyväskylän MM-rallin johtoon ja Teemu Suninen ajaa M-Sportin Fordilla kolmantena.

- Täytyy kyllä myöntää, että he ovat ajaneet todella hyvin, Grönholm kertoi toimittajatapaamisessa.

Hän itse ajoi Toyota Yaris WRC:llä Harjun yleisöerikoiskokeella ennen kilpailijoita torstaina ja perjantaina kahdesti. Tarkoituksena oli kerätä rahaa Grönholmin omalle tallille. Karttureiksi pääsivät arvonnan voittajat. Auto oli nykyisten Toyota-kuljettajien testiauto.

Marcus Grönholm Harjulla. Kuva: Tomi Hänninen.

- Hyvä se auto oli, mutta minulle outo. Ehdin ajaa sillä Puuppolassa 5-6 kilometriä, Grönholm kertoi.

- Kiitos Mäkisen Tommille, että antoi mahdollisuuden.

Perjantaina MM-rallin huoltoalueella puheenaiheeksi nousivat mahdolliset tallimääräykset. MM-sarjan johtajan Sebastien Ogierin keskeyttämisen ja kakkosen Thierry Neuvillen vaisun Jyväskylän vireen (tällä hetkellä 8:s) Latvalalla on mahdollisuus kiriä itsensä mestaruustaistoon. Grönholm ei kuitenkaan usko, että Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen pelaisi Latvalalle voiton.

- En usko, että Tommi tekee sitä. Hän on vanha kilpailija. Eikä Jari-Matti halua voittaa tuolla tavalla, Grönholm sanoi.

Grönholm on joutunut itse kerran tallimääräyksen kohteeksi, kun hän ajoi viimeisellä kaudellaan 2007 Fordilla Norjassa.

- Jouduin jarruttamaan, kun kisa ei ollut edes puolivälissä. Sebastien Loeb oli keskeyttänyt ja Mikko Hirvonen johti 15 sekunnilla. Silloin tuli puhelinsoitto, että pitäisi jäähdyttää. Olin, että älä jumalauta. Olin vihainen Malcomille (tallipäällikkö Wilson), Grönholm muisteli.