Latvala täysin voimaton Lapin dominointia vastaan: ”Tein, mitä pystyin”

Jari-Matti Latvala myönsi Esapekka Lapin olleen häntä parempi perjantaina Jyväskylän MM-rallin erikoiskokeilla.

Jari-Matti Latvala. Kuva: Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. Toyotan Jari-Matti Latvala on poikkeuksellisessa tilanteessa Jyväskylän MM-rallissa, sillä hänen edellään ajaa kärjessä tallitoveri Esapekka Lappi.

Kolminkertainen Jyväskylän voittaja joutui taipumaan perjantaina monta kertaa vasta ensimmäistä kertaa WRC-kalustolla Jyväskylässä ajavalle Lapille. Lappi ajoi päivän aikana huimat kahdeksan ek-voittoa. Suoritus on kova, sillä erikoiskokeita ajettiin yhteensä kaksitoista.

Latvala jakoikin Harjun kaupunkierikoiskokeen jälkeen kiitosta Lapille ja suomalaisten kolmoisjohdon täydentävälle Teemu Suniselle.

- Esapekka ajaa todella hyvin. Kaikki suomalaiset ovat olleet todella hyviä. Olen tehnyt, mitä voin. Esapekka oli minua nopeampi tänään, Latvala totesi.

Harjun erikoiskokeella Latvala onnistui kiristämään eroa Lappiin 0,2 sekunnilla. Viikonlopun erikoiskokeille kirittävää jää 4,4 sekuntia.

- Tänään oli muutamalla erikoiskokeella pieniä virheitä. Huomenna ajaminen puhtaammaksi ja suoremmaksi sitten, Latvala puhisi jatkosta.

Teemu Suninen on Lapin tavoin ajanut läpi viikonlopun erinomaisesti. Perjantaina hän kellotti kaksi pohja-aikaa. Se ei kuitenkaan lämmittänyt Sunista Harjun maalissa.

- Ottaa päähän nämä kaupunkiek:t, kun tulee turpaan. Täytyy opetella vielä auton käsittelyä leveämmällä autolla. Ajotunteja on edessä, Suninen tokaisi.

Neljäntenä suomalaisena viiden parhaan joukossa ajava Juho Hänninen oli puolestaan onnellinen päästyään maaliin. Hän oli ajanut muutaman erikoiskokeen läpi rengas taittuneena.

- Yllättävän hyvin meni. Ylipäätänsä olen onnellinen, että ollaan maalissa, Hänninen huokaisi.

Lue lisää: