1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lappi unohti jo Latvalan hyytymisen: ”Tämä on aivan superia”

Esapekka Lappi ymmärsi lauantain kisapäivän päättäneellä Päijälän erikoiskokeella elävänsä tuhkimotarinaa Jyväskylän MM-rallissa.

Esapekka Lappi. Kuva: Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. Vielä Pihlajakosken EK:n maalissa Esapekka Lappi totesi, että ei ole koskaan ollut niin pettynyt johtoasemassa kuin oli silloin.Häntä harmitti vielä rallia johtaneen tallitoveri Jari-Matti Latvalan auton hyytyminen Ouninpohjassa.

Seuraavalla, lauantaipäivän päättäneen, Päijälän ek:n maalissa Lapilla oli kuitenkin toinen ääni kellossa.  Hän ymmärsi elävänsä tuhkimotarinaa.

- Ei ole minun vikani, että Jari-Matin auto hajosi. Minun pitää nauttia tästä hetkestä, Lappi painotti.

- On tämä aika hienoa johtaa rallia, kun suomalaisilla on vielä kolmoisjohto. Tämä on aika superia, Lappi ymmärsi myös kokonaistilanteen merkityksen.

Kun rallia on sunnuntaina enää jäljellä neljä erikoiskoetta, niin Lapin johto on toisena olevaan Teemu Suniseen 49,1 sekuntia.  Huolimatta Latvalan keskeytyksestä. Juho Hänninen pitää kolmatta sijaa 1,3 sekuntia edellä Elfyn Evansia.

23-vuotias Lappi vakuutti, että suuri johto ei häiritse keskittymistä. Hän sanoi aiempien vuosien suurien WRC2-luokan voittojen auttavan asiassa.

- Täytyy vaan keskittyä ja pitää pää vain kylmänä. En voi myöskään jarruttaa liikaa. Sitten tulee tilanteita, Lappi sanoi.

Sunnuntaina on luvassa vielä neljä erikoiskoetta. Ensimmäinen erikoiskoe alkaa kello 9.25.

Latvalan auto hyytyi dramaattisesti, Suomella silti kolmoisjohto - Jyväskylän MM-rallin lauantai hetki hetkeltä

Karmeaa draamaa Jyväskylän MM-rallissa – voitossa kiinni ollut Latvala pysähtyi Ouninpohjan ek:lle

Kartturi yritti rauhoitella shokissa ollutta Latvalaa – vastaus tuli kirosanatulvana