Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

UFC:n kohutuin tähti palasi tyrmäävästi – Jones riisti mestaruuden Cormierilta

Jon Jones tyrmäsi Daniel Cormierin ja haastoi heti mestaruuden saatuaan Brock Lesnarin.

vapaaottelu
Jon Jones
Jon Jones. (Arkistokuva)AOP

Vapaaottelumaailman ykkösottelijana laajalti pidetty Jon Jones palasi UFC-häkkiin varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa USA:n Anaheimissa. Jones tyrmäsi Daniel Cormierin kevyen raskaansarjan mestaruusottelun kolmannessa erässä ja sai takaisin viime vuonna menettämänsä tittelin.

Ottelu alkoi Cormierin komennossa, mutta ottelun edetessä Jones pääsi paremmin mukaan. Kolmannessa erässä Jones osui Cormieria potkulla päähän ja pudotti hetkeä myöhemmin mestarin toisella potkulla lattiaan. Ottelu päättyi kolmannen erän kolmannella minuutilla, kun Jones viimeisteli tyrmäyksensä nyrkein.

Jonesille ottelu oli ensimmäinen sitten huhtikuun 2016. 30-vuotiaalla yhdysvaltalaisella on ollut päihdeongelmia ja hän on jäänyt useamman kerran kiinni huumetestissä.

- Taistelin tieni takaisin. Tämä on niin kaunis hetki. Tein paljon oikeita asioita päästäkseni tähän. Jos et luovuta, mikään ei ole koskaan ohi. Olen takaisin, todellakin, liikuttunut Jones sanoi mestaruusvyö lanteillaan.

Jonesin ja Cormierin välillä on ollut vihanpitoa pitkään. Jones on ainoa ottelija, jolle Cormier on hävinnyt, nyt kaksi kertaa. Ennen sunnuntain superotteluakin kaksikko heitti kovaa herjaa toistensa suuntaan, mutta ottelun jälkeen ääni Jonesin kellossa oli muuttunut.

- Haluan kiittää Daniel Cormieria, joka on ollut isoin veriviholliseni ja motivaationi lähde. Hänen ei tarvitse laittaa päätään puskaan, hän on ollut mallimestari, malli-isä ja malliurheilija. Haluaisin olla enemmän kuin hän, hän on mahtava ihminen. Olemme vastustajia, mutta hän on todellinen mestari häkin ulkopuolella.

Cormier pettyi rankasti

Yli kaksi vuotta mestaruutta hallussaan pitänyt Cormier murtui täysin tyrmäyksen jälkeen, eikä suostunut tulemaan tuomionlukuun Jonesin kanssa. Lopulta pitkäaikainen mestari kuitenkin suostui mikrofonin eteen kyyneleet silmissään.

- En tiedä mitä sanoa. Tunsin ottelun menevän hyvin, enkä tiedä oikein mitä tapahtui. Minua potkaistiin päähän. Olen niin pettynyt. Jos hän voittaa molemmat ottelut, ei meillä taida olla mitään kilpailua, Cormier vuodatti.

Jonesille mestaruusottelun voitto oli uran 11:s ja hän on vain yhden puolustuksen päässä Georges St. Pierren ennätyksestä. Seuraava vastustajakin on jo kaavailtuna.

- Brock Lesnar, jos haluat tuntea miltä tuntuu saada turpaan 40 paunaa kevyemmältä, nähdään häkissä, Jones uhosi mestarina.

Raskaansarjan entinen mestari Lesnar otteli edellisen kerran viime kesänä, mutta ottelu Mark Huntia vastaan mitätöitiin showpainijatähden jäätyä kiinni dopingista. Hän sai kärystä vuoden kilpailukiellon.

klo 13:40 korjaus: Lesnar otteli viime kesänä Huntia vastaan ja ottelu mitätöitiin vasta jälkikäteen.

Päivitys 14.9: Mestaruusvyö vietiin Jonesilta dopingkäryn takia.

Lue myös:

UFC-tähden käry varmistui – neljän vuoden kielto uhkaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat