Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Nuoret painijat mitalijahdissa Tampereella – Suomelta puuttuu vielä MM-kulta

Arvi Savolainen, Matias Lipasti ja kumppanit metsästävät Tampereen alle 20-vuotiaiden kisoissa Suomen ensimmäistä nuorten MM-kultamitalia.

urheilu
Arvi Savolainen heittää Kreikan Leon Kessidistä / Arkistokuvaa
Arvi Savolainen (pun.) molskilla marraskuussa 2016. Otteen kohteena on Kreikan Leon Kessidis.AOP

Suomalaiset painijat lähtevät alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin "mörkö selässään". Suomella on aikuisten tasolta lukematon määrä arvokisavoittoja, kuten esimerkiksi 27 olympiakultaa, mutta junioreiden maailmanmestaruus alle 20-vuotiaiden ikäluokasta puuttuu.

Nykyjoukkueen valmennusjohtokin seisoi aikoinaan matalammilla palkintokorokkeilla. Lajin vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannuksela väänsi nuorena MM-hopeaa ja junioreiden pääkäskyttäjä Jarkko Ala-Huikku pronssia.

- Mä olen sitä paljon miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että se on vain sattuman kauppaa. Joka tapauksessa nyt meillä on hyvä mahdollisuus korjata tuo aukko, sillä -97 syntyneiden ikäluokka on todella lupaava, valmentaja Ala-Huikku sanoo.

Myös painijat itse ovat tietoisia Suomen painimenestyksestä. Ilmajoen Kisailijoiden Toni Metsomäellä on lisänäkemystä aiheeseen.

- Ainakin mulle on joskus sanottu, että Armenia ja tuollaiset itäblokin maat ovat nuorempana meitä parempia ja sitten suomalaiset kurovat etumatkaa kiinni aikuisissa. Mutta eihän sen noin tarvitse olla, kyllä me voidaan ottaa se kulta nyt ja särkeä tuollainen myytti.

Suomi MM-mitalijahdissa

Suomi lähtee Tampereen nuorten MM-kisoihin perustelluin mitaliodotuksin. Kuukausi sitten Dortmundin EM-kisoista irtosi kolme mitalia, kun Lahden Ahkeran Arvi Savolainen paini kultaa, pronssien matkatessa Ilmajoelle Konsta Mäenpään sekä Toni Metsomäen kaulassa.

Lisäksi Tampereen kotikisoihin on kuntoutunut EM-kisat väliin jättänyt Matias Lipasti, jolta löytyy meriittejä aikuistenkin sarjoista. Hyvänä päivänä Maamme-laulu saattaa kajahtaa heistä kelle tahansa.

- Dortmundin kisan parasta antia oli se, että näin pystyväni kukistamaan kenet tahansa. Muutenkin paini on mennyt eteenpäin etenkin rutiinitason osalta, tuore EM-kultamitalisti Arvi Savolainen totesi.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat alkavat Tampereella tiistaina vapaapainilla ja jatkuvat naisten paineilla. Kreikkalais-roomalaisen painityylin edellä esitelty ryhmä rynnii molskeille viikonloppuna.

Teksti: Vesa-Matti Savinen

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat