Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Neymarin maailmanennätyssiirtoa halutaan jarruttaa - La Ligan puheenjohtaja valmis oikeuteen

Brasilialaispelaajan uskotaan lentävän tällä viikolla lääkärintarkastukseen Qatariin. PSG saattaa joutua kärsimään rangaistuksen talouden reilun pelin sääntöjen rikkomisesta toistamiseen 2010-luvulla.

jalkapallo
Barcelonan Neymar juhlii maalia Gerard Piquen sylissä.
AOP

Barcelona ja Espanjan liiga valmistautuvat viemään brasilialaispelaaja Neymarin siirron PSG:hen aina UEFAn ja kansainvälisten viranomaisten käsittelyyn, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun).

Espanjalaismediassa Neymarin kerrotaan (siirryt toiseen palveluun) matkustavan alkuviikosta Qatariin lääkärintarkastukseen, joka edeltää pelaajasopimuksen allekirjoittamista. Pelaajan Barcelonan kanssa tekemässä sopimuksessa on purkupykälä, joka edellyttää 222 miljoonan euron suoritusta. Sopimus päättyy kesäkuuhun 2021.

Barcelona on johdonmukaisesti yrittänyt viestittää pelaajan jatkavan seurassa.

Viikonvaihteessa Barcan puheenjohtaja Josep Maria Bartolomeu totesi (siirryt toiseen palveluun)kuitenkin tv-lähetyksessä, että jos pelaaja haluaa lähteä, "maksakaa (ulosostohinta) ja hän lähtee."

BBC:n mukaan Barcelona harkitsee taustalla, voisiko seura joka tapauksessa valittaa Euroopan jalkapalloliitto UEFAlle niin sanottujen talouden reilun pelin sääntöjen (Financial Fair Play) rikkomisesta. Karkeasti ottaen, säännöt määrittelevät, että seurojen pitäisi pitää menonsa ja ansionsa tasapainossa.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas ilmoitti Mundo Deportivon haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että myös Espanjan pääsarja on valmis valittamaan asiasta.

- Valitamme PSG:stä, koska he rikkovat UEFAn talouden reilun pelin sääntöjä ja lisäksi Euroopan unionin kilpailusäädöksiä, Tebas sanoi.

- Valitamme asiasta UEFAlle ja jos he eivät tee mitään, viemme asian kilpailutuomioistuimiin Sveitsiin ja Brysseliin. Eikä Ranskan ja Espanjan tuomioistuimia voi jättää ulos laskuista.

Tebas on omien sanojensa mukaan ollut yhteydessä PSG:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaifiin kaksi kuukautta sitten. Tapaamisessa käytiin läpi Neymarin siirron mahdolliset seuraukset.

- Hän suuttui minulle ja sanoi, ettei ymmärrä. Espanjalaisella jalkapallolla on suhde heihin, mutta La Ligan pitää puolustaa seurojaan näissä tilanteissa.

Al-Khelaifi on qatarilaisen BeIn Sports -kanavaverkoston puheenjohtaja ja toimitusjohtaja. BeIn Sportsilla on sopimus myös La Ligan pelien tuotannoista.

PSG sai kolme vuotta sitten 20 miljoonan euron sakot talouden reilun pelin sääntöjen rikkomisesta. Lisäksi seura sai nimetä kauden 2014-2015 Mestarien liigaan vain 21 pelaajaa ja kulutus kahdella seuraavalla kaudella rajoitettiin 55 miljoonaan euroon per sesonki.

Tuolloin UEFA katsoi 200 miljoonan euron vuotuisen yhteistyösopimuksen Qatarin matkailun edistämisen kanssa tuovan seuralle epäreilua etua.

Nykysääntöjen mukaan omistajat voivat pumpata seuraansa rahaa, jos antavat selvityksen, miten seuran talous saadaan tasapainoon. Tappiota saa tehdä kolmen kauden aikana 30 miljoonaa euroa.

Lue myös:

PSG jyllää siirtomarkkinoilla valtavilla summilla - Neymarin ja Sanchezin hinnalla hankkisi 181 Teemu Pukkia

222 miljoonan euron maailmanennätyssumma ei kelpaa Barcelonalle – ”Neymar on meidän tärkeimpiä pelaajia"

Pelitoverit haluavat Neymarin jäävän Barcelonaan – "Pidän häntä maailman parhaana"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat