Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Enni Rukajärvi lisää kierroksia olympiatalveen: ”Taso on noussut hurjasti”

Rukajärvi harjoittelee uutta temppua Korean olympialaisiin.

urheilu
enni rukajärvi
EPA

- Taso on noussut hurjasti viime vuosina. Itsellä caba tonni pitää varmaan kaivella ja saada varmaksi, että siellä pystyy pärjäämään, pohtii Enni Rukajärvi mitalimahdollisuuksiaan ensi talven olympialaisissa.

Caba tonnissa hyppääjä pyörii ilmassa kolme kokonaista kierrosta eli 1080 astetta. Rukajärvi teki hypyn ensimmäisen kerran kuvauksissa viime talvena. Missä kunnossa hyppy nyt on?

- Ihan hyvässä kunnossa. Pitää vaan saada lisää toistoja, että saa siihen sen tuntuman. Mutta tiedän miten se pitää tehdä.

Sotshin olympiahopeamitalistin pääkisa alkavalla kaudella on Pyeongchangin olympialaiset. Mutta kuten tapana on, täysverinen lumilautailija ei innostu liikaa olympiahuumasta.

- Totta kai se on iso tapahtuma, mutta se on yhtenä kisana muiden joukossa. Jos pysyn pystyssä, olen tosi tyytyväinen, Rukajärvi hymyilee.

Ennen helmikuuta Rukajärvi kisaa maltillisesti ja arvioi, että laskee neljässä kilpailussa ennen olympialaisia. Ensimmäistä kertaa olympialaisissa kisataan myös big airissa, jossa Rukajärvi voitti MM-hopeaa keväällä. Sotshin olympiahopea tuli slopestylessa.

- Tavallaan big air sopii minulle hyvin, koska en ole niin hyvä reileissä. Hyppyrit ovat aina olleet minulle mieluisia. Toisaalta slopestyleakin on tullut paljon laskettua. Paha sanoa, Rukajärvi pohtii lempilajiaan.

Tiukka seula tukijoille - energiajuoma vaihtui kauraan

Rukajärvi on tällä hetkellä yksi kiinnostavimpia yksilöurheilijoita Suomessa. Arvokisamitalit ovat houkutelleet mukaan useita kumppaniehdokkaita ja Rukajärvi on tilanteessa, jossa voi pitkälti valita sponsorinsa. Mutta mikä brändi tahansa ei Ennille kelpaa. Hän vaatii, että kumppanit sopivat saumattomasti hänen arvoihinsa, joissa korostuvat nyt mm. puhdas luonto ja terveellinen ravinto.

Viime vuoden lopulla kansainvälinen energiajuomayhtiö sai lähtöpassit Ennin piposta ja tänään mukaan otettiin kotimainen kauratuotteita valmistava yhtiö.

- Tässä vaiheessa uraa on ehtinyt nähdä paljon ja olen itse kasvanut. Haluan vastuullisia yrityksiä taakseni ja sellaisia, joita voin edustaa omana itsenäni. Nuorempana ehkä esitti jotain muuta kuin oli. Enää en halua tehdä semmoista.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat