Tässä syy Shefki Kuqin potkuihin: erotti apuvalmentajansa salaa seurajohdolta

FC Interin hallituksen puheenjohtajan Stefan Håkansin mukaan seurajohto ei voinut hyväksyä Shefki Kuqin toimintaa.

Shefki Kuqi ja Fabrizio Piccareta Kuva: AOP

Torstai oli turkulaiselle FC Interille sekava päivä. Jalkapallon Veikkausliigassa pelaavan joukkueen aamuharjoitukset saivat dramaattisen käänteen, kun päävalmentaja Shefki Kuqi kertoi, että apuvalmentajat John Allen ja Fabrizio Piccareta eivät jatka seurassa.

Kuqi oli antanut kollegoilleen kenkää kysymättä lupaa seurajohdolta. Tämän vuoksi tilanne kääntyi päälaelleen ja iltapäivällä FC Inter tiedotti, ettei päävalmentaja Kuqi jatka tehtävässään.

– Jos valmentaja erottaa kollegoita kysymättä johdon lupaa, se on aika vakava rike. Hän toimi näin, vaikka olemme sopineet, että tämä on tiimityötä. Me emme seurana voi hyväksyä, että joku erottaa henkilökuntaa kysymättä lupaa, FC Interin hallituksen puheenjohtaja Stefan Håkans sanoi Yle Urheilulle.

Yle Urheilu ei ole tavoittanut Shefki Kuqia kommentoimaan asiaa.

Italialainen Piccareta nousee Kuqin tilalle FC Interin päävalmentajaksi. Muu valmennustiimi säilyy entisellään.

Inter on tällä hetkellä Veikkausliigassa kahdeksantena. Joukkue on voittanut kauden 19 ottelustaan kuusi. Håkansin mukaan Kuqin potkujen taustalla eivät olleet pelilliset syyt.

– Se oli enemmänkin niin, että hän ei ollut tyytyväinen tulokseen. Me emme ole häntä kritisoineet siitä. 

Kuqi, 40, siirtyi FC Interin päävalmentajaksi tasan vuosi sitten elokuussa. Puheenjohtaja Håkansin mukaan Kuqin palkkaaminen ei ollut virhe.

– Hän on intohimoinen jalkapallomies ja ehkä se intohimo joskus ajaa vähän liiallisuuksiin, mutta se on annettu hänelle anteeksi. Hän tekee tosissaan töitä. 

FC Inter pelaa seuraavan kerran huomenna perjantaina Helsingin IFK:ta vastaan. Tällä kaudella seitsemän maalia iskenyt Shefki Kuqin pikkuveli Njazi Kuqi ei pelaa ottelussa. Seuran mukaan Kuqi on sivussa takareisivamman vuoksi.

Lue myös:

**Juttua korjattu klo 19.08: **Tarkennettu, että Inter kertoi vapauttaneensa Kuqin tehtävistään, ei purkaneensa sopimusta.