Koe uusi yle.fi

Suora

  • X Games Minneapolis: Rullalautailun street ja park
  • X Games Minneapolis: BMX street ja BMX park
  • X Games Minneapolis: Moto X ja BMX

Salibandylegenda lopettaa uransa, siirtyy SM-hopeajoukkueen valmennustiimiin: "Olisin halunnut pelata vielä vuoden"

Kymmenen Suomen mestaruutta urallaan voittanut Mikael Järvi sanoo, että hän olisi halunnut pelata urallaan vielä yhden vuoden.

urheilu
Mikael Järvi kaukalossa
Tomi Hänninen

Salibandyssa urallaan kaksi maailmanmestaruutta ja kymmenen Suomen mestaruutta voittanut Mikael Järvi on päättänyt lopettaa pelaajauransa. 39-vuotias Järvi on kärsinyt urallaan loukkaantumisista. Pitkäaikainen SSV-tähti pelasi viime kaudella Järvi pelasi Salibandyliigassa 18 ottelua LASBin riveissä.

Hän siirtyy nyt Salibandyliiga-joukkue Eräviikinkien valmennustiimiin. Polvivaivojen kanssa taistelleen Järven mielestä nyt on parempi kääntää uusi sivu uralla.

- Luonne ei anna periksi, että tekisin puoliteholla hommia, Järvi kuvailee.

Järvi sanoo, että ei ole voinut harjoitella niin kovaa kuin liigatasolla vaaditaan.

- Olisin halunnut pelata vielä yhden vuoden. Positiivista on silti, että terveys on antanut pelata näin pitkään, Järvi sanoo.

Valmentaminen ei ole kuitenkaan Järvelle hyppy tuntemattomaan. Hän kuvailee nyt tehtävää loikkaa penkinpäähän hyvin luonnolliseksi.

- Olen työstänyt valmennusprojektia kymmenen vuotta vähän eri suunnilta. Juniorivalmennuksen lisäksi olen käynyt kapteenin roolissa läpi pelillisiä asioita valmennuksen kanssa aiemmin, Järvi sanoo.

Järvi pääsee nyt myös työskentelemään päävalmentaja Mika Ahosen kanssa eri kulmasta kuin aiemmin.

- Odotan hyvällä fiiliksellä yhteistyötä. Lähden auttamaan niin paljon kuin pystyn. Kehitämme nuoria sekä kokeneita pelimiehiä, Järvi sanoo.

Eräviikingit perustettiin viime vuoden maaliskuussa, kun Tapanilan Erän salibandyjaosto ja Salibandyseura Viikingit fuusioituivat.

Tänä keväänä Eräviikingit jäi SM-hopealle, kun Tampereen Classic voitti finaalin lukemin 9-6.

Lue myös:

Lama-ajan lapsen tie köyhyydestä huippu-urheilijaksi – ”Aina ei saisi ajaa vain omia etuja”

Suosittelemme

Tuoreimmat