Suora

  • Elävä arkisto esittää

Shokkikarsiutuminen pituuden olympiavoittajalle

Rion olympialaisissa pituushypyn kultamitalia vajaa vuosi juhlinut Jeff Henderson koki melkoisen pannukakun Lontoon MM-yleisurheilukisojen karsinnassa.

urheilu
Jeff Henderson
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Yhdysvaltalaishyppääjä ponnisti viimeisellään yli 30 senttiä lankun takaa ja hänen tuloksensa 784 ei riittänyt kuin 17. tilaan. Pituuden loppukilpailupaikkaan vaadittiin 791.

28-vuotias Henderson oli kärkipään hyppääjistä ainoa, joka ei läpäissyt karsintaa.

Vaikkei Henderson ole nauttinut mistään huippukaudesta, niin silti hän pystyi USA:n mestaruuskisoissa 828:aan ja voitti lisäksi Lontoon Timanttiliigan osakilpailun kesällä.

- Ei ollut sitä mitä halusin, mutta viimekautisen täysosumakauden jälkeen on aina vaikea palata huipulle. Vuosi on ollut minulle pitkä, enkä ole harjoitellut edellisvuoden veroisesti. Kasvatan nälkää ja palaan kilparadoille ensi vuonna entistä vahvempana, vakuutti Henderson toimittajille.

Tshekin Radek Juska oli pituuskarsinnan ykkönen tuloksella 824, ennen Kuuban Maykel Massoa (815) ja Etelä-Afrikan kaksikkoa Ruswahl Samaaia (814) - Luvo Manyongaa (812).

Ruotsin Michel Torneus ponkaisi heti ensimmäisellään 807, joka oli viidenneksi paras karsintanoteeraus. Suomen Arttu Pajulahti hyppäsi avauksellaan 749 ollen karsinnan 29:s.

Miesten pituushyppykarsinnan tulokset (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat