Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Harppaus painin nuorten arvokisoista miesten maajoukueeseen vaatii kovaa rääkkiä – "Potentiaalia löytyy valtavasti"

Nuoret painijalupaukset ilahduttavat miesten vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannukselaa Tampereen MM-paineissa.

paini
Painin vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannuksela ja alle 74-kiloisissa painiva Matias Lipasti Tampereen MM-kisoissa.
Painin vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannuksela ja alle 74-kiloisissa painiva Matias Lipasti Tampereen MM-kisoissa.Lehtikuva

*TAMPERE. *Miesten maajoukkueen vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannuksela on seurannut nuorten MM-tekemistä tyytyväisenä. Saldo on plussalla, vaikka paineja on vielä jäljellä lauantain finaali-illan ja sunnuntain verran.

– Kyllä saldo on jo positiivinen. Nämä ovat niin kovat kilpailut, että kun täällä saadaan mies mitaliotteluun, se on jo jonkin sortin saavutus, Marko Yli-Hannuksela kuvaa.

– Totta kai me haemme mitalia illalla ja haemme mitalia myös huomenna, mutta tähän voi olla jo pikkaisen tyytyväinen, vastuuvalmentaja jatkaa.

Harppaus miesten maajoukkueeseen nuorten arvokisoista on osalle suuri, osalle hyvin saavutettavissa jo nyt. Yli-Hannuksela korostaa esimerkiksi ulkomaan leirityksen rajuutta, aikuisten ryhmään nousevien on kestettävä leirirääkki.

– Meillä on semmoinen sukupolvi muun muassa tässä kisassa mukana, että uskon, että askel on enää aika pieni. Se vaatii kovaa perustyötä, kovaa harjoittelua, tinkimätöntä työtä, Yli-Hannuksela kuvaa.

– Se on aina henkilökohtainen askel. Potentiaalia löytyy valtavasti, meillä on fyysisesti valmiita kavereita, jotka kestävät jo miesten maajoukkueen leiritystä ulkomaillakin.

Painiliitto on onnistunut harjoitusjärjestelmien rakentamisessa. Miesten maajoukkue saa lähivuosina mukaansa hyviä yksilöitä Tampereellakin esiintyvistä urheilijoista.

– Kotimaan harjoiteluun on panostettu rajusti. Me olemme päässeet siinä hyvin eteenpäin, mielestäni tämä kesä kertoo siitä aika hyvää kieltä.

Arvi Savolainen (oik.) voitti Georgian Giorgi Barbakadzen alle 96-kiloisten sarjassa.
Arvi Savolainen (oik.) voitti Georgian Giorgi Barbakadzen alle 96-kiloisten sarjassa.Lehtikuva

Lauantain iltapaineissa suomalaisten mitalitoiveet kohdistuvat Arvi Savolaiseen. 96-kiloisissa maailmanmestaruus jäi haaveeksi Savolaisen hyvästä turnausalusta huolimatta. Savolainen voitti avausottelunsa, mutta Venäjän Artur Sargsianin kanssa yritykset kääntyivät kaverin hyväksi. Yli-Hannuksela kehuu Savolaisen menestysnousua nuorista ikäluokista kohti aikuisikää.

- Hän on todellinen talentti. Vielä on hiomista monessakin asiassa, mutta hän on osoittanut nuorten Euroopan mestaruudellaan, täällä hyvällä painilla ja jo alemmissa ikäluokissa, että suunta on ihan oikea.

Sunnuntaina suomalaisryhmästä esiintyvät vielä kotiyleisön edessä Mattias Poutanen 55-kiloisissa, Mikko Peltokangas 66-kiloisissa, Toni Metsomäki 84-kiloisten ja Konsta Mäenpää 120-kiloisten sarjassa.

Miesten maajoukkue lähtee elokuun lopussa Pariisiin MM-kisoihin. Suomalaispainijoiden henki on hyvä, Rami Hietaniemen MM-valinnoista kummuneesta tunnepurkauksesta huolimatta.

– Yhdessä tässä on tehty töitä tähänkin saakka.

– Eivät valinnat voi sitä murentaa, valintoja täytyy tehdä, ne täytyy kaikkien niellä. Työ jatkuu ensi tiistaina Ilmajoen leirillä, ei siinä mitään sen ihmeellisempää ole, Yli-Hannuksela päättää.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat