Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Nuoret MM-painijat jatkavat mitalijahtia – kolme suomalaista pronssiotteluihin

Toni Metsomäki, Mikko Peltokangas ja Konsta Mäenpää selvisivät keräilyotteluista sunnuntai-illan pronnssivääntöihin Tampereelle nuorten MM-paineissa.

urheilu
Panii.
EPA

*TAMPERE. *Tampereella nuorten MM-painien päätöspäivänä suomalaisyleisö sai elää tunteiden vuoristorataa kannustaessa omiaan. Kolme neljästä suomalaisesta selviytyi keräilyotteluiden voitoillaan sunnuntai-illan pronssivääntöihin, ainoastaan 55-kiloisten Mattias Poutanen joutui vaihtamaan painitrikoot katsomokamppeisiin.

84-kiloisissa Toni Metsomäki voitti aamun avausottelunsa puolalaista Piotr Dukia vastaan. Toisessa ottelussaan Metsomäki sen sijaan joutui nöyrtymään Iranin Arman Abdevalille. Metsomäki kuitenkin voitti kaksi keräilyerien kohtaamistaan, ensin virolaisen Ardo Pajurin ja sitten Bulgarian Vladimir Stoychevin.

Metsomäki paini ensimmäistä keräilyotteluaan samaan aikaan kun viereisillä matoilla Konsta Mäenpää 120-kiloisissa ja Mikko Peltokangas 66-kiloisissa hullaannutti yleisön huutomyrskyyn voitoillaan.

Viiden hullun minuutin aikana varmistui kahden suomalaisen otteluiden jatkuminen, ja juuri kun painikansan hengitys ehti tasaantua, Toni Metsomäki nosti suomalaissykkeen korkealle uudelleen.

Metsomäki voitti toisessa keräilyottelussaan Bulgarian Stoychevin 6-2 ja ilmajokisen voiton myötä varmistui kolmannen suomalaisurheilijan pääsy iltaotteluihin. Valmennusjohdossa iloittiin onnistumisista.

- Oli totta kai tiedossa, kun kaikki hävisivät koville kavereille, että homma saattaa jatkua. Aivan loistavat ottelut, kaikki painivat keräilyottelunsa aivan tasonsa ylärajoilla, Jarkko Ala-Huikku kertasi.

Mitaliotteluissa kovia vastuksia

Suomalaisnuorukaiset saavat tehdä vielä töitä mitalinsa eteen. 66-kiloisissa Mikko Peltokangas kohtaa klo 18 alkavissa iltapaineissa venäläisen Miakhdi Iakhiaevin.

- Venäläinenhän ei ole ikinä huono, kun se tuodaan maailmanmestaruuskisoihin painissa tai missään muussakaan lajissa. Mutta keräilyottelu näytti, missä kunnossa Peltokangas on.

- Hän saa mun mielestä lähteä aika paineettomasta tilasta pronssiotteluun, on siinä vähän haastaja mutta kaikki mahdollisuudet on voittoon, Ala-Huikku uskoi.

Ylemmissä painoluokissa Toni Metsomäki 84-kiloissa kohtaa uuden tuttavuuden, kun vastaan tulee Valko-Venäjän Mikita Klimovich.

- Iranilainen veteli sen ihan pystyyn ja kun Metsomäki antoi iranilaiselle ihan miehen vastuksen iranilaiselle niin sitä lähtökohtaa nähden hyvät saumat mitaliin, Ala-Huikku arvioi Metsomäen mahdollisuuksia.

120-kiloisten mitaliottelut huipentavat Tampereen MM-kisat, ja kuin sokerina pohjalla, Konsta Mäenpää kohtaa vielä tutun miehen, Puolan Patryk Kaminskin.

- Keräilyottelussa viisi viikkoa sitten EM-kisoissa pojat ottivat yhteen. Puolalainen johti 2-1 mutta Mäenpää väänsi sen kravattiotteesta seljälleen ja voitti selkävoitolla. Selkävoittoon olisi kiva päättää nämä kisat, Ala-Huikku visioi.

Junioreiden vastuuvalmentajana työskentelevä Jarkko Ala-Huikku kaivoi lauantaina kuukauden takaisissa EM-kisoissa käytössä olleet taikakalsarinsa jalkaan. Kun Arvi Savolainen sai jo MM-mitalinsa, valmentajan kalsarit ilmeisesti takaavat maajoukkueen menestyksen. Onnistumiset ruokkivat toisiaan, tunnustavat myös suomalaispainijat.

- Onhan se melkein hienointa, mitä voi tehdä, kotikisoissa voittaa jonkunnäköinen mitali. Ja kun kaveri vielä näyttää, että se on mahdollista, kyllähän se tuo lisäpotkua, Metsomäki kiitteli MM-pronssimitalisti Arvi Savolaisen antamaa esimerkkiä.

- Totta kai mä meinaan mitalin ottaa. Helvetin hienoa ottaa mitali koti-Suomessa tällaisista karkeloista, Konsta Mäenpää uhkui.

- Pojat on paininut hyvin. Otetaan sitten kolme mitalia, sitä lähdetään hakemaan, päätti Mikko Peltokangas.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat