Suora

  • Rytmisen MM, vanne- ja pallofinaalit
  • Painin MM: Kreikkalais-roomalainen paini
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, Turkki - Valko-Venäjä
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, vanteen ja pallon loppukilpailut

Gatlin sai yhä buuauksia brittiyleisöltä – "Coleman olisi saanut voittaa hänen sijastaan"

Lontoolaisyleisö ei enää sunnuntain palkintojenjaossa osoittanut yhtä vahvasti mieltään, mutta katsomossa tunnelmat olivat yhä kaksijakoiset.

Justin Gatlin
Christian Coleman Justin Gatlin Usain Bolt

LONTOO. Miesten satasella puhuttanut buuaus-kohu jatkui vielä sunnuntainakin yleisurheilun MM-kisoissa Lontoossa. Aivan lauantain kaltaista vastalauseiden vyöryä ei nähty, mutta yhä iso osa stadionin yleisöstä buuasi maailmanmestari Justin Gatlinille. Kahdesti dopingista kärynnyt yhdysvaltalainen jäi taas huomiossa pronssimitalisti Usain Boltin varjoon, vaikka sai mitali kaulassaan myös edellisiltaa enemmän kunniaa.

Cambridgesta kisastadionille matkustaneet Simon ja Charlotte antoivat aplodit kullekin mitalistille, mutta tunnelmat olivat kaksijakoiset. Toinen oli valmis menemään eteenpäin, toista vielä vähän kaiveli.

- Gatlinin ympärillä on ristiriitoja ihan ymmärrettävistä syistä. Mielestäni hän on tuomionsa kärsinyt ja hänen pitäisi antaa juosta rauhassa. Hän on mukana doping-testauksessa ja hän on päässyt testeistä läpi, Simon sanoi Yle Urheilulle.

- Coleman olisi saanut voittaa Gatlinin sijaan. Hän on seuraavan sukupolven urheilija Boltista, Charlotte puolestaan totesi.

Bolt on pikajuoksun kaikkien aikojen voittaja ja yleisön suosikki missä tahansa päin maailmaa. Osaltaan myös se on saattanut vaikuttaa Gatlinin saamaan kohteluun Lontoossa. Kaksintaistelu on yleisön silmissä kärjistynyt samalla, kun dopingista on tullut yhä suurempi pahe lukuisten käryjen myötä.

- Karisma erottaa supertähdet, kuten Boltin ja Muhammed Alin, niin sanotuista hyvistä urheilijoista. He ovat paitsi huippu-urheilijoita, myös karismaattisia. Jokainen täällä joutuu Boltin pauloihin. Gatlinilla ei ole juurikaan karismaa, Simon mietti.

Oma pikantti sivumakunsa palkintojenjaossa oli IAAF:n puheenjohtajan Sebastian Coen läsnäolo. Brittilegenda kertoi aiemmin, miten hän ei ollut täysin tyytyväinen kahdesti kärynneen voitettua yhden suurimmista kisoista.

- Hän lähetti johtajana vahvan viestin asenteistaan dopingiin, Charlotte sanoi.

Katso palkintojenjako jutun yläpuolelta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat