1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Yleisurheilun MM 2017

Lipsasen MM-finaalipaikka jäi vain 13 sentin päähän: "Ehkä kuntohuippu on mennyt kesän tärkeimpiin kisoihin"

Simo Lipsanen jäi miesten kolmiloikan karsinnassa tulokseen 16,54. Hän oli karsinnan 17:s.

Simo Lipsanen kolmiloikan karsinnassa.
Lipsanen joutui pettymään kolmiloikan karsinnassa

Yle Urheilun MM-kisaoppaassa aikataulu, tv-ohjelma, videot ja kiinnostavimmat uutiset.

Miesten kolmiloikan SE-mies Simo Lipsanen jäi karsintaan Lontoon MM-karsinnassa. Lipsasen tulos 16,54 riitti sijaan 17.

Finaalipaikka oli tavoitteena, eikä sitä nyt tullut. Totta kai se on pettymys. Juoksu ei toiminut tänään niin hyvin kuin olisi pitänyt. Muut oli tänään parempia, näin tällä kertaa.

Finaalipaikka jäi vain 13 sentin päähän. Kiinan Ruiting Wun ja Kuuban Lazaro Martinezin 16,66 riitti tällä kertaa loppukilpailuun.

– Oli ehkä vähän pehmeää hyppäämistä Simolta. Simo yritti parhaansa, mutta se ei riittänyt tämän parempaan. Mukava se olisi ollut, että olisimme päässeet Suomen kansaa fiilistelemään finaalissa, mutta nyt kävi näin, Lipsasen valmentaja Petri Ruotsalainen sanoi Yle Urheilulle.

– Finaalipaikka oli tavoitteena, eikä sitä nyt tullut. Totta kai se on pettymys. Juoksu ei toiminut tänään niin hyvin kuin olisi pitänyt. Muut oli tänään parempia. Näin tällä kertaa, Lipsanen kommentoi.

Lipsasen Suomen ennätys on 17,14, joten onnistuneella suorituksella finaalipaikka olisi ollut otettavissa. Lipsanen hyppäsi parhaan tuloksensa lähes nollatuulissa (-0,1), joten oloja ei voi karsiutumisesta syyttää.

– Tulostason vaisuus yllätti kyllä. Yllättävän alhaisella tuloksella ollaan menossa jatkoon, Ruotsalainen sanoi, kun karsinta oli vielä kesken.

Erityisen pettyneeltä Lipsasen valmentaja ei haastattelussa vaikuttanut. Lipsasen, 21, kauden päätavoite oli alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Puolassa, jossa hän voitti hopeaa SE-tuloksella.

– Tämä oli varmasti hyvää oppia Simolla ja minulle itselle. Ensi kerralla päästään panostamaan tähän kisaan, että se on ykkösjuttu, Ruotsalainen tuumi.

– Ehkä se kuntohuippu on kuitenkin jo mennyt kesän tärkeimpiin kisoihin, jotka olivat pari viikkoa sitten, Lipsanen komppasi.

Lontoon MM-karsinnan ykkönen oli Yhdysvaltojen Chris Benard tuloksella 17,20.

Lue myös:

MM-finaalipaikka lipesi Lipsaselta – näin eteni maanantain kisailta