Thorkildsen tapasi Pitkämäen Lontoossa ennen MM-karsintakisaa: ”En laittaisi rahaa kiinni mihinkään”

Norjan entisen keihästähden Andreas Thorkildsenin mukaan arvokisakarsinnat eivät ole koskaan helppoja.

Kuva: AOP

Jo uransa lopettanut norjalaiskeihäänheittäjä Andreas Thorkildsen toivoo Suomen ainoan keihäänheittäjän Tero Pitkämäen suoriutuvan hyvin tänään torstaina Lontoon MM-kisojen karsintakilpailussa.

- Tapasin Tero eilen iltapäivällä. Karsinnasta tulee mielenkiintoinen, sillä erot voivat syntyä olosuhteista, Thorkildsen totesi Yle Urheilulle.

Keskiviikkona Lontoossa oli sateista, mutta tänään torstaina sateen mahdollisuus hyvin pieni. Sade olisi saattanut Thorkildsenin mukaan sekoittaa pakkaa, mutta aurinkoisella säälläkään Thorkildsen ei nosta ketään suosikkia muita korkeammalle.

- En laittaisi rahaa kiinni mihinkään tällä hetkellä. Karsinnan jälkeen on mielenkiintoisempi arvioida tilannetta, Thorkildsen toteaa.

Suomen ainoaksi mitalitoivoksi tämän vuoden MM-kisoissa nostettu Pitkämäki lähti itse aiemmin tällä viikolla maltillsin kohti Lontoota. Heinäkuussa muun muassa flunssasta kärsinyt Pitkämäki totesi, että mitalitavoite ei ole tällä hetkellä realistinen. Hänen mielestä mitali olisi iso yllätys.

Vielä juhannuksena kaikki näytti hyvältä, kun Pitkämäki heitti juhannuksena Vaasassa joukkue-EM-kisojen ykkösliigassa toistaiseksi kauden parhaansa 88,27.

- En ole nähnyt häntä hetkeen, mutta teknisesti Pitkämäki näytti silloin todella hyvältä.  Jos hän pystyy samaan kuin silloin, niin hän on vielä yksi mitalisuosikeista, Thorkildsen muotoilee.

Keihäskesää ovat tähän mennessä hallinneet saksalaiset.  Maailmantilaston kärkipaikat ovat Johannes Vetterin (94,90), Thomas Röhlerin (93,90) ja Andreas Hofmannin (88,79) hallussa.

Thorkildsen ei allekirjoittanut saksalaisten mielipidettä.

- Karsinnat eivät ole arvokisoissa koskaan helppoja. Arvokisat ovat aina erilainen tapahtuma, sillä niissä on paljon erilaisia tekijöitä. Erityisesti henkinen puoli on tärkeää. Ei pysty valitsemaan yhtä tai toista suosikkia, Thorkildsen painottaa.

34-vuotias Pitkämäki karsiutui finaalista viime vuonna molemmissa arvokisoissa: Amsterdamin EM-kisoissa ja Rion olympialaisissa.

Lähetys MM-kisoista alkaa tänään kello 20.10 alkaen. Yle Puheella lähetys käynnistyy kello 20.25 alkaen.

Lue lisää: