Entinen keihästähti Thorkildsen valmentaa tuoretta juoksijasensaatiota: ”Maailmanmestaruus oli jotain todella uskomatonta”

Norjan entisen keihästähden Andreas Thorkildsenin mukaan 21-vuotias Karsten Warholm on Norjan suurin tähtiurhelija tällä hetkellä. Thorkildsenin mukaan kukaan muu ei ole lähelläkään.

Karsten Warholm oli täysin häkeltynyt omasta maailmanmestaruudestaan. Kuva: EPA

Norjan entinen keihästähti Andreas Thorkildsen on täysin haltioissaan maansa uuden yleisurheilutähden Karsten Warholmin suorituksista.

21-vuotias Warholm juoksi eilen 400 metrin aitojen maailmanmestaruuden ja yllätti todella monet. Mestaruus oli erityinen juuri Thorkildsenille, sillä hän on toiminut Warholmin kuntovalmentajana viimeisen kahden vuoden ajan. Thorkildsenin vastuulla ovat kuntoharjoitusten lisäksi voimisteluharjoitukset.

- Toinen valmentaja hoitaa juoksuasiat, mutta tapaan häntä kerran viikossa, Thorkildsen avasi hänen ja Warholmin valmennussuhdetta.

Warholm ampaisi finaalin kärkeen heti alusta lähtien, eikä luovuttanut kärkipaikkaa kenellekään.

- Työn jalostaminen tulokseksi oli nyt jotain vain niin uskomatonta. Hän osoitti lahjansa maailman suurimmalla areenalla vielä tuollaisella tavalla, Thorkildsen hehkutti.

Mestaruus myös yllätti Thorkildsenin.

- Hän on poikkeuksellinen lahjakkuus. Olin optimistinen seuraavan kahden vuoden suhteen, mutta maailmanmestaruus 21-vuotiaana on jotain todella uskomatonta, Thorkildsen toisti iloiten.

Warholmin maailmanmestaruus oli Norjalle ensimmäinen juoksulajeissa sitten vuoden 1987. Ennen Warholmia edellisenä norjalaisena yleisurhelijana vuonna 2009 maailmanmestaruuden vienyt Thorkildsen uskoo nuoren aiturisuojattinsa olevan matkalla supertähdeksi.

- Mestaruuden jälkeen hän on jo nyt Norjan suurin tähtiurheilija. Kukaan muu ei ole tällä hetkellä lähelläkään, maailmanmestaruuden lisäksi kahta olympiavoittoa ja kahta Euroopan mestaruutta urallaan juhlinut Thorkildsen sanoo.

Lue lisää: