Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Tässä ovat Pitkämäen kovimmat vastustajat MM-finaalissa

Thomas Röhler on saksalaisten kovin luu lauantain MM-keihäsfinaalissa, arvioi Tero Pitkämäen valmentaja Hannu Kangas.

yleisurheilu
Johannes Vetter kuvassa
Johannes Vetter oli hurjana MM-keihäskarsinnassa. Lehtikuva

Tero Pitkämäen valmentaja Hannu Kangas laskee olympiavoittaja Thomas Röhlerin saksalaisista ennakkosuosikeista vahvimmaksi lauantain keihään MM-finaalissa. Johannes Vetter oli karsinnan paras huikealla tuloksella 91,20, mutta Kankaan mukaan hurja karsinta saattaa verottaa 24-vuotiaan saksalaisen iskukykyä.

- Vetter on hurjassa kunnossa. Jos hän lataa myös lauantaina ysikymppisen, pitää ottaa hattu pois päästä, Kangas sanoi.

- Oletan, että Röhler olisi finaalin vahvin saksalainen. Sen puolesta puhuvat olympiavoitto ja muu kokemus.

Vetter heitti ennen torstain karsintaa kymmenkunta 85-metristä verryttelykentällä. Stadionilla hän lämmitteli kättään vielä kolmella 88-metrisellä ja murjaisi sen perään 91 metrin karsintaheiton.

- Se on kova annos ja varmasti hän toteuttaa samaa kaavaa myös ennen loppukilpailua, Kangas pohdiskeli loppukilpailun aattona Lontoossa.

- Jos hän heittää ensimmäisellään pommin myös finaalissa, game is over (peli on pelattu). Jos näemme epäonnistuneen 85-metrisen, muilla on mahdollisuus. Mutta on selvää, että muilla on kova työ voittaa saksalaiset.

"87-metrisellä taistellaan mitalista"

Röhler ylitti karsintarajan tuloksella 83,87 ja kertoi ottaneensa karsinnan säästellen. Toisaalta hän joutui käyttämään karsintarajaan kaksi yritystä.

- Thomas varoi turhaa rasitusta. Heikko karsinta ei kerro hänestä mitään, Kangas arvioi.

- Hän tulee parhaimmillaan viivalle hurjan kovaa. Jos tekniikka osuu siinä vauhdissa kohdalleen, keihäs on tosi kaukana.

Muiksi mitaliehdokkaiksi Kangas laskee Lontoon 2012 kisojen olympiavoittajan Keshorn Walcottin ja Tshekin Jakub Vadlejchin. Pitkämäki kuuluu valmentajan mielestä mitaliehdokkaiden haastajiin.

- Tulee tasokas kilpailu, muttei välttämättä ihan niin hurja kuin karsinnasta voisi päätellä. Karsinnan ja finaalin välissä on vain yksi välipäivä, ja monella miehellä on kovat paineet. Joku heittää ainakin lähelle 90 metriä, mutta 87-metrisellä taistellaan mitalista.

Lue lisää:

Keihäsvalmentaja tyrmää epäilyt: "Pitkämäki ei lähde bluffaukseen"

Kaikkien aikojen kovin keihäskarsinta - suosikit mukana finaalissa

Huh huh! - Pitkämäen uran pisin arvokisakarsintaheitto nähtiin Lontoossa

Pitkämäki kiehui karsintaa edeltävänä iltana – keihäs meinattiin hylätä

Suosittelemme

Tuoreimmat