Koe uusi yle.fi

Suora

  • Minneapolis
  • Jalkapallon EM U19 ENG - FRA
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Näin Marjamäki kommentoi lähtöään Leijonista – "Päätöksiä pitää tehdä"

Leijonien peräsimestä ensi keväänä väistyvä Lauri Marjamäki pysyy vaitonaisena ratkaisunsa taustoista ja tulevaisuudestaan.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Lauri Marjamäki Leijonat
Lauri Marjamäki luotsaa Leijonia vielä tulevalla kaudella. Tomi Hänninen

Leijonien päävalmentajan pestistä ensi keväänä väistyvä Lauri Marjamäki ei halua paljastaa päätöksensä syitä. Marjamäki jättää Leijonat toukokuussa Tanskassa pelattavien jääkiekon MM-kisojen jälkeen.

- Oli paljon asioita, joita ynnäsin menneen kesän aikana. Enkä halua eritellä päätökseni syitä. Päätöksiä pitää tehdä ja tällä kertaa tein tällaisen päätöksen, Marjamäki kuittasi.

Marjamäen ensimmäinen kausi Leijonien peräsimessä oli myrskyisä. Syksyn World Cupissa Suomi jäi hänen johdollaan lohkonsa viimeiseksi. Kevään MM-kisoissa Leijonat taisteli mitalipeleihin ja sijoittui turnauksessa neljänneksi.

Marjamäki joutui ankaraan ryöpytykseen MM-kisoissa, kun Suomen kisat lähtivät yskähdellen käyntiin.

- Kaikki ymmärtävät sen, että jääkiekko on Suomen suosituin laji. Joka toinen suomalainen seuraa Leijonien pelejä, joten mielipiteitä riittää, Marjamäki sanoi.

- Pääsimme kuitenkin MM-kisojen mitalipeleihin, joka oli kovan luokan suoritus. Oli kasvattavaa, kun veti läpi tuollaisesta jauhemyllystä. Eiköhän tässä ainakin selkäpanssarini tullut paksummaksi, Marjamäki mietti.

Marjamäellä on aiemmilta vuosilta loistavat näytöt seurajoukkuevalmentajana. Marjamäki ei halua kommentoida tulevaisuuttaan vielä tässä vaiheessa.

- Toivottavasti saan toimia vielä pitkään jääkiekon parissa. Ajatukseni ovat tällä hetkellä Leijonissa, tulevissa olympiakisoissa ja Tanskassa pelattavissa MM-kisoissa. Tulossa on hieno Leijonat-vuosi, Marjamäki totesi.

Lue lisää:

Marjamäki ei halua jatkaa – Leijonien päävalmentaja vaihtuu ensi kauden jälkeen

Suosittelemme

Tuoreimmat