Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Rooney iski Valioliigan historiaa! - unelmastartti Everton-paidassa

Jalkapalloilija Wayne Rooneyn, 31, kausi vanhassa, tutussa seurassa Evertonissa alkoi lähes satumaisesti.

urheilu
Wayne Rooney
Wayne Rooney AOP

Kolmetoista vuotta Manchester Unitedia edustanut Wayne Rooney toi paljon iloa Evertonin kannattajille Valioliigan avauskierroksella kotiottelussa Stokea vastaan.

Rooney, joka aloitti ammattilaisuransa Evertonissa vuonna 2002, palasi täksi kaudeksi junioriaikaiseen seuraansa.

Ensimmäisen puoliajan erotuomarin antamalla lisäajalla Rooney siirsi Evertonin 1-0-johtoon häikäisevällä osumallaan, jota sävytti hurmoksellinen maalituuletus.

Rooney oli ensin rakentamassa Evertonin hyökkäystä rangaistusalueen ulkopuolella ja juoksi sen jälkeen oikea-aikaisesti oikealta tulleeseen keskitykseen puskien pallon vastustamattomasti Stoken verkkoon.

Huomioitavaa oli se, ensimmäisellä puoliajalla Rooney oli myös pelillisesti kentän ehdoton kunkku. Täysosuma oli Rooneyn Valioliigauran 199:s ja hän on nyt ollut rakentamassa sarjassa kaikkiaan 300 maalia (101 syöttöä). Tätä parempaan on pystynyt Valioliigassa vain sarjalegenda Alan Shearer (324).

Rooney teki samalla jalkapallohistoriaa, sillä hänellä on nyt Valioliigassa hallussaan pitkäaikaisin jakso samassa seurassa tehdyn osuman välillä. Edellisen maalinsa Rooney teki Evertonille vuonna 2004, yli 13 vuotta sitten eli 4869 päivää sitten.

Valioliigan avauskierroksen tulokset täältä

Suosittelemme

Tuoreimmat