Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Kommentti: Kaikki tai ei mitään! Aleksi Ojala on yleisurheilun oma kimiräikkönen

Uskomattomalla sisulla ja asenteella kävelykisan 14:nneksi kävellyt Aleksi Ojala on tulevaisuudessa kova nimi suomalaiselle yleisurheilulle, kirjoittaa Yle Urheilun Teemu Tammilehto.

Aleksi Ojala (urheilija)
Aleksi Ojala
Aleksi Ojala tuli maaliin kaikkensa antaneena.Lehtikuva

LONTOO. Aleksi Ojala on suomalaiselle yleisurheilulle kova mainoskasvo tulevaisuudessa. Vasta 24-vuotias lahjakkuus taisteli 14:nneksi miesten 50 kilometrin kävelyssä yleisurheilun MM-kisoissa. Itse sijoitustakin kovempaa valuuttaa oli Ojalan esiintyminen kisojen hurjimmassa lajissa.

Kilpakävely on todella raakaa touhua, kun samaa kehää kierretään 25 kertaa ja valvova silmä on koko ajan herkeämättä iholla. Hetkeksikään et pääse pakoon, tulee sitten oksennus, kusi tai paska. Ojala lähti kävelemään kovaa vauhtia alusta asti ja oli pääjoukon keulilla pitkälle yli kisan puolen välin.

Vain ylivoimainen mestari Yohann Diniz karkasi heti alussa. Ojala piti vauhtia yllä, vaikka huoltopisteellä valmennusjoukot rauhoittelivat kerta toisensa jälkeen miestä. Välillä Ojalaa jopa käskettiin rauhoittamaan vauhtia. Ojala kertoi kisan jälkeen, että oli päättänyt olla kuin F1-kuski Kimi Räikkönen.

”Trust me, I know what I’m doing!”

Valinta oli uskalias ja puolen välin jälkeen oksennus lensikin. Se söi hieman vauhtia ja pudotti pääjoukosta, mutta viesti oli selvä. MM-kisoihin oltiin tultu menestymään, se oli joko kaikki tai ei mitään.

Samalla taktiikalla ranskalainen Diniz käveli ylivoimaiseen voittoon, eli taktiikka voi toimia. Suomalaistähti on vasta 24-vuotias, kun Diniz täyttää pian neljäkymmentä. Jokainen kova kisa kasvattaa kokemuspankkia huimasti, ja jo Berliinissä Ojalan taktiikka voi kantaa loppuun asti.

Hurjalla asenteellaan Ojala sai Suomen joukkueen kisoille myönteisen loppusoinnun, joka ei varmasti jää markkinoinnissa käyttämättä tulevaisuudessa. MM-kisojen 14. sija on huippusuoritus suomalaiselta kestävyysurheilijalta.

Yleisurheilun ”kimiräikköselle” se on kuitenkin vasta alkua.

Lue myös: Aleksi Ojala taisteli upeasti - Diniz ylivoimainen viidenkympin kävelyssä

Suosittelemme

Tuoreimmat