Suora

  • Elävä arkisto esittää

Mo-aika on lopullisesti ohi

Britit ovat käyttäneet juoksutähdestään jo vuosia nimeä Mo Farah. Nyt kun Farah jätti ratakilpailut taakseen, aikoo hän käyttää jatkossa virallista nimeään.

yleisurheilu
Mo Farah
Mo FarahEPA

Lontoon MM-kilpailuihin ratakilpailu-uransa päättänyt Mo Farah haluaa jatkossa tulla tunnetuksi maantiejuoksijana sekä nimellä Mohamed.

- Minun maantienimeni on Mohamed. Minusta tuntuu siltä, että Mo-aika on nyt ohi. Minun täytyy unohtaa, mitä olen saavuttanut ja tehnyt (ratakisoissa), Farah sanoi Lontoon kisojen jälkeen.

34-vuotias Farah saavutti juuri päättyneissä MM-kisoissa kultaa 10 000 metriltä ja hopeaa 5 000 metriltä. Koko uransa aikana somalialaistaustainen Farah voitti neljä olympiakultaa ja kuusi maailmanmestaruutta.

Viime aikoina Farahin nimi on kuitenkin yhdistetty dopingepäilyihin valmentajansa Alberto Salazarin takia. Farahin mukaan media yrittää vain tuhota hänen saavutuksensa.

- Voitte kirjoittaa, mitä haluatte. Fakta on, että olen saavuttanut kaiken kovalla työllä ja omistautumisella, olen antanut kaikkeni vuosi toisensa jälkeen maani eteen, Farah sanoi tunteikkaassa lehdistötilaisuudessa.

- Tämä on kuin rikkinäinen levy, kuin toistaisin itseäni. Jos olen ylittänyt rajan, jos Alberto on ylittänyt rajan, miksi se tuodaan otsikoihin vuosi toisensa jälkeen? Olen saavuttanut sen, mitä olen saavuttanut. Ja te yritätte tuhota sen.

Lähteet: AFP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat