NBA:n supertähti LeBron James lyttää presidentin puheet: "Donald Trump on tehnyt vihasta muodikasta"

Useat amerikkalaisurheilijat ovat tuominneet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kommentit Charlottesvillen lauantaisista väkivaltaisuuksista.

LeBron James Kuva: AOP

Yhdysvalloissa myrskyää jälleen, kun presidentti Donald Trump esitti tiistaina kuohuttavia kommentteja Charlottesvillen lauantaisista väkivaltaisuuksista. Yksi kuoli ja 19 loukkaantui, kun äärioikeiston marssia vastustaneiden mielenosoittajien joukkoon ajoi henkilöauto.

Sekä viikonloppuna että tiistaina puhunut Trump on syyttänyt molempia osapuolia, eikä ole selkeästi tuominnut äärioikeistoa. Useat amerikkalaiset huippu-urheilijat ovat nyt yhtyneet presidenttiin kohdistuneeseen valtaisaan kritiikkiin.

- Amerikassa on aina ollut vihaa. Mutta Donald Trump on tehnyt siitä taas muodikasta, kiteytti vuosikymmenen parhaana koripalloilijana pidetty NBA-seura Cleveland Cavaliersin supertähti LeBron James Twitterissä.

- Se, mitä Charlottesvillessä tapahtui on surullista. Onko tämä se suunta, mihin maamme on ajautumassa? "Tehdään Amerikasta jälleen mahtava"? Hän sanoi niin, James kirjoitti puolestaan sunnuntaina viitaten Trumpin vaalisloganiin "Make America Great Again".

CNN:n mukaan Trump käytti tiistaina myös tilaisuutta hyväksi ja puhui omistamastaan charlottesvilleläisestä viinitilasta. Tähän tarttui entinen NBA-tähti ja MVP Steve Nash:

- Kuvaavaa on, että ensin hän puolustaa valkoista ylivaltaa ja sitten mainostaa rypälemehujaan, tätä nykyä NBA-seuroja konsultoiva Nash tylytti.

Myös amerikkalaisen jalkapallon NFL:n pelaajat kritisoivat Trumpin kyvyttömyyttä tuomita uusnatsien ja Ku Klux Klan -jäsenten marsseja ja väkivaltaa.

- Ajatella, että valkoisen ylivallan tuomitsematta jättäminen on Amerikassa nykyään vain poliittinen keino, päivitteli (siirryt toiseen palveluun) Philadelphia Eaglesin Chris Long. Tukimiehenä pelaava Long on kotoisin Charlottesvillestä.

- Mutta ihmiset eivät tule lepäämään ennen kuin oikeus ja rakkaus ovat voittaneet –– rukoilen, että korkeissa viroissa ja johtoasemissa olevat käyttävät valtaansa, kirjoitti puolestaan Eaglesin seuratoveri ja ahkerasti ihmisoikeusasioihin kantaa ottava Malcolm Jenkins.

Trumpin on viikonloppuna määrä isännöidä NFL-mestaruuden vienyttä New England Patriotsia. Useat joukkueen pelaajat ovat kuitenkin kieltäytyneet kutsusta kannanottona presidentin kommentteihin.