Suora

  • Rytmisen EM
  • Urheiluruutu
  • Topi Raitanen - suunnistuslupaus joka vaihtoi lajia yleisurheiluun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Rallin MM, Chile, kisakooste
  • Urheiluruutu

Lajiliitto yritti estää marijuanasta kärynneen keihäänheittäjän MM-kisamatkan: "Minua kohdellaan kuin murhaajaa"

Lontoon keihäsfinaalissa heittänyt Intian Davinder Singh avautui kohtelustaan MM-kisojen jälkeen.

yleisurheilu
Davinder Singh
Davinder SinghAOP

MM-kisojen keihäsfinaalissa 11:nneksi jäänyt Intian Davinder Singh kertoo, että Intian yleisurheiluliitto (AFI) yritti estää hänen MM-kisamatkansa. Taustalla on positiivinen dopingnäyte.

Singh antoi marijuanaa sisältäneen dopingnäytteen Intian Grand Prix -kisassa toukokuussa. Häntä ei asetettu väliaikaiseen kilpailukieltoon, koska se ei ole Wadan (Maailman antidopingtoimisto) sääntöjen mukaan pakollista, kun kyseessä on marijuana-käry.

– Sinä päivänä, kun lähdin Lontooseen, AFI:n edustaja kehotti minua jäämään pois MM-kisoista. Hän sanoi, että IAAF (Kansainvälinen yleisurheiluliitto) tekisi testin ja joutuisin kilpailukieltoon. Sama toistui Lontoossa vain tunteja ennen karsintaa, Singh kertoi intialaiselle uutistoimistolle PTI:lle (siirryt toiseen palveluun).

– En tiennyt mitä tehdä. Itkin huoneessani, mutta kysyttyäni neuvoa muutamalta ihmiseltä päätin kilpailla karsinnassa.

Singh selvisi loppukilpailuun tuloksella 84,22. Hän on ensimmäinen keihään MM-finaalissa heittänyt intialainen kautta aikojen.

Intian yleisurheiluliiton puheenjohtajan Adille Sumiriwallan mukaan liitto yritti estää dopingista Intialle koituvaa häpeää.

– Hän jäi kiinni marijuanasta. Se ei johda pakolliseen kilpailukieltoon, mutta urheilijalla itsellään on mahdollisuus asettua väliaikaiseen kilpailukieltoon, Sumariwalla sanoi.

– Hän antoi positiivisen dopingnäytteen ja me yksinkertaisesti pyysimme häntä käyttämään mahdollisuuden väliaikaiseen kilpailukieltoon.

Singh selitti marijuanan päätyneen hänen elimistöönsä lääkkeestä, joka oli sekotettu bhang-juomaan, joka on hampun lehdistä ja kukinnoista valmistettava juoma.

– En tiennyt, että lääke oli sekoitettu siihen. Minulle on kerrottu, että marijuana ei paranna suorituskykyä. En ole käyttänyt sitä tahallisesti, eikä siitä ole hyötyä suorituksessa, mutta minua kohdellaan kuin murhaajaa, Singh valitti.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat