Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Suomen mestari Emmi Peltosta ei valittu olympiakarsintaan – takaportti Korean kisoihin on vielä auki

Taitoluistelun viimeiset maapaikat olympialaisiin jaetaan syyskuussa. Viveca Lindfors hakee Suomelle maapaikkaa Koreaan.

urheilu
Emmi Peltonen
Tomi Hänninen

Taitoluisteluliitto on päättänyt lähettää Viveca Lindforsin Oberstdorfin olympiakarsintaan syyskuussa. Näin ollen viime kevään kotikisojen ainoa MM-edustaja ja EM-kisojen paras suomalainen Emmi Peltonen seuraa karsintaa kotona. Peltonen voitti viime kaudella SM-kultaa ja oli tammikuun EM-kisoissa 11:s. Lindfors oli EM-kisassa 23:s.

Valinta tehtiin Vierumäen katsastusleirillä viime viikolla. Peltonen sairastui leirin aikana, eikä pystynyt antamaan vaadittuja näyttöjä. Lindfors on ollut hyvässä kunnossa alkukaudesta.

Olympiakarsinnan viimeinen ilmoittautumispäivä on 25.8. Liiton valmennuspäällikön Satu Niittysen mukaan lisänäyttöjen antaminen ja vaatiminen toipilaana olevalta Peltoselta olisi ollut kohtuutonta ja liittohallitus päätti lähettää Lindforsin karsintaan.

Saksassa jaossa on maapaikka yksinluistelussa vielä kuudelle maalle. Mikäli Lindfors saa maapaikan, valitaan Suomen olympiaedustaja erikseen. Liitto valitsee kisoihin urheilijan, jolla on tammikuun EM-kisojen jälkeen korkeimmat kansainvälisissä kilpailuissa saavutetut pisteet.

Jäätanssissa olympiapaikkaa Saksassa tavoittelevat Cecilia Törn ja Jussiville Partanen ja miehissä Valtter Virtanen. Karsinnat luistellaan 28.-30.9.

Suosittelemme

Tuoreimmat