Kaikki jalkapallon MM-kisoista!
Kaikki FIFAn jalkapallon MM-kisoista!Kisasivuille

Esikoistyttäret ovat muuttaneet Jokerit-tähti Lepistön elämän: "Kaikki muu on jäänyt"

Jokerit sai tulevalle kaudelle kovan vahvistuksen, kun puolustaja Sami Lepistö siirtyi joukkueeseen. Toisen polven Jokerit-puolustajan siirrolle merkittävä syy on heinäkuussa syntyneet esikoiset, kaksoistyttäret.

urheilu
Sami Lepistö
AOP

Kymmenen vuotta. Niin kauan on siitä, kun Sami Lepistö käveli Helsingin kaduilla kasvattajaseuransa Jokerien pelaajana. Matkaan on mahtunut viisi kautta Pohjois-Amerikan kiekkoliigoissa ja viimeiset viisi kautta KHL:ssä. Tulevalle kaudelle sarja on sama, mutta sijainti on oma koti.

Merkittävä syy paluulle Helsinkiin ovat heinäkuussa syntyneet kaksoistyttäret. Tukiverkostolta on vaadittu paljon apua, kun 32-vuotiaan kiekkoilijan arki on muuttunut täysin.

– Ei sitä tajua, mitä tapahtuu ennen kuin itsellä muuttuu elämä. Kyllä kaikki on ollut täysin lasten ehdoilla. Alkuaikana kaikki muu on jäänyt. Kihlatun kanssa on ollut vaikea löytää yhteistäkin aikaa. On se raskasta, mutta tosi hienoa. Täytyy olla kiitollinen, Lepistö hymyilee.

Lasten merkitys on ollut Lepistölle jopa sanainkuvailematon.

– Se on ihan mieletöntä katsoa, että tuossa on nuo meidän lapset, Lepistö hehkuttaa esikoisiaan.

Isyys ei ole kuitenkaan muuttanut toisen polven Jokeripuolustajan ajattelua jääkiekon suhteen.

– Haluan vielä saavuttaa lätkässä todella paljon. En ole millään tavalla himmailemassa sen takia, että lapset tulivat, Lepistö painottaa.

– Joissain matseissa saattaa toki tulla väsymystä.

Lepistö ei halua sulkea pois NHL-mahdollisuutta

Viime syksynä hyvin menneen World Cupin jälkeen Lepistön kohdalla puhuttiin jopa paluusta NHL:ään. Perhetilanteesta huolimatta maailman kovin kiekkoliiga ei ole vielä poissuljettu juttu. 1+1 –vuoden sopimuksen Jokerien kanssa tehnyt Lepistö korostaa silti, että keskittyy nyt vain tulevaan kauteen.

Sami Lepistö edusti kahdella edelliskaudella KHL:ssa Ufaa.
Sami Lepistö edusti kahdella edelliskaudella KHL:ssa Ufaa.AOP

– En näe kuitenkaan, miksi pitäisi jättää mitään pois, Lepistö muotoilee.

– Ei se NHL ole silti enää sellainen juttu, kun olen pelannut siellä. Se oli raskasta aikaa. Koen, että olen paljon parempi pelaaja nyt. Mutta en halua ottaa stressiä, että sinne pitäisi väkisin päästä. Katsotaan kausi kerrallaan ja pelataan täysiä. Se on toiminut tähänkin saakka.

Jokereista jäljellä vain harvoja tuttuja

Lepistö sanoo, että kymmenen vuoden aikana Jokerit on muuttunut todella paljon. Päivittäisestä tekemisestä on enää tuttuja hyökkääjäkonkari Tomi Mäki ja hieroja Niko Toivonen. Muutoin joukkueen taustoista löytyy kuitenkin tuttuja kasvoja. Seuran GM Jari Kurri on Lepistön kummisetä. Päävalmentaja Jukka Jalosen Lepistö tuntee maajoukkueympyröistä.

– Sillä oli vaikutusta itsessään, että Helsingin Jokerit on kiinnostunut. Sillä ei niinkään, että Jari Kurri soittaa, Lepistö painottaa ja sanoo, että Jokerit on ollut hänelle se ainoa seura aina.

Olympialaiset isona tavoitteena

Maajoukkuepuolella silmissä siintävät helmikuun olympialaiset Etelä-Koreassa. NHL-pelaajien poissa ollessa kaksinkertainen olympiapronssimitalisti Lepistö kuulunee Leijonien avainpelaajiin.

– Onhan se iso turnaus ja iso tavoite. Totta kai haluan sinne. Kun NHL-pelaajat jäävät pois, niin se avaa paikkoja muille. Kilpailu on kovaa paikoista ja homman pitää toimia, Lepistö kuvailee.

Sami Lepistö
Sami Lepistö Vancouverin olympialaisissa 2014.Tomi Hänninen

Ennen olympialaisia Jokerit aloittaa kuitenkin Lepistön johdolla KHL-kautensa 23. elokuuta ja pelaa heti peräti kahdeksan peräkkäistä vierasottelua. Luvassa on muun muassa vierasottelu Kiinan Shanghaissa Kunlun Red Staria vastaan. Jokerit pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Helsingissä vasta 16. syyskuuta. Lepistön usko oman joukkueen menestyksen on vahva ennen kauden alkua. Euroopan kiekkokaukalojen kärkipuolustajiin lukeutuva Lepistö ei halua silti asettaa itselleen tarkkoja tavoitteita Jokerit-paitaan.

- Meillä on hyvä joukkue, mutta neidän pitää pystyä voittamaan kärkijoukkueet. Läntinen konferenssi on todella tiukka. Siellä on TsSKA (Moskova) ja SKA (Pietari). Se on kova konferenssi. Mielestäni se on kovempi kuin itä. Runkosarjassa pitää päästä mahdollisimman ylös, jotta ei tule ensimmäisellä kierroksella pahinta vastustajaa, Lepistö kuvailee odotuksiaan kauteen.

Lue myös:

Lepistö haluaa hoitaa vaipanvaihtohommat Helsingissä: "Nyt tuli hyvä sauma palata kotiin"

Jokereilta kova hankinta – Sami Lepistö palaa kasvattajaseuraansa

Suosittelemme

Tuoreimmat